Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Ny præst i Vedsted Kirke

40-årige Martin Bonde Eriksen er per 15. oktober 2020 ny præst Vedsted Kirke i Haderslev Provsti. 


Hvad er din baggrund?
- Jeg har arbejdet de seneste 7-8 år som sognepræst i Ødsted og Jerlev Sogne i nærheden af Vejle. Inden da var jeg højskolelærer nogle år på Løgumkloster Højskole. Men oprindeligt er jeg født og opvokset i Århus i en dejlig kernefamilie med en lillesøster og et par forældre, der altid havde travlt med alle mulige projekter.

Hvorfor blev du præst?
- Jeg søgte præsteembede, fordi jeg gerne vil forkynde evangeliet, og i et præsteembede forkynder præsten blandt de mennesker, der bor i sognet. Det indebærer en hel masse, som jeg holder af: Gudstjenester, samtaler med mennesker og engagement i lokalsamfundet. Og så kan jeg selv sætte rammerne for det arbejde. Det er vidunderligt.

Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag?
- At bruge tiden fornuftigt og på noget, der giver mening. Der er så meget larm, især i medierne og på internettet, og der foregår så meget, at vi så nemt føler, at vi mister selvbestemmelsen over vores liv, ikke over de små beslutninger, men over de helt store og eksistentielle livsspørgsmål. Jeg tror, mange føler, at tiden løber fra dem, og det store spørgsmål bliver da: Hvordan tager vi igen magten over vores tid, så vi bruger den på dem, vi holder af, og på ting, der giver mening?

Hvad holder du mest af i dit virke som præst?
- At forberede og holde gudstjenester og kirkelige handlinger, med alt hvad der følger med af prædikenforberedelse, dåbssamtaler, vielsessamtaler og begravelsessamtaler, og så holder jeg af at tale med mennesker om deres glæde og sorg, om deres tro og tvivl.

Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag?
- Den vigtigste opgave er vel den samme i dag som altid: At forkynde Guds betingelsesløse kærlighed til mennesker og til verden, som vi ser den i Jesus Kristus. Og så er det folkekirkens opgave at forkynde, så det ikke bliver et tomt postulat, men derimod en levende tro, der fylder menigheden med glæde og giver det enkelt menneske håb.