Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Ny præst i Sottrup-Nybøl Pastorat

Den 43-årige Karen Møldrup Rasmussen vender hjem til Jylland og glæder sig til at være præst på sønderjysk.


Efter 11 år som sognepræst i Engholmkirken i Allerød på Nordsjælland flytter Karen Møldrup Rasmussen til Sønderjylland med sin familie for i stedet at blive sognepræst i Sottrup-Nybøl Pastorat nær Sønderborg.

- Jeg har været præst i 11 år i den samme kirke med et par enkelte afstikkere i vikariater i andre kirker på Nordsjælland, og jeg syntes, at jeg trængte til nye udfordringer. Mit gamle sogn har vokset sig rigtigt stort i den periode, jeg har været præst i Engholmkirken, og i det billede, jeg har af, hvem jeg er som præst og hvad jeg gerne vil som præst, kunne jeg godt tænke mig at virke et sted, hvor jeg kan være mere lokalt forankret og hvor jeg er ene præst om tingene, forklarer Karen Møldrup Rasmussen.
 


Hun stammer selv fra Nordjylland, mens hendes mand kommer fra Sønderjylland, og sammen med parrets to børn på otte og ti år glæder hele familien sig til at komme ”hjem”.

- Jeg har trådt mine barnesko udi præstegerningen i Nordsjælland og syntes, det var tid til at sætte tingene i spil på en anden måde et andet sted med nogle andre mennesker. Jeg ved, hvordan jeg er præst – nu skal jeg bare lære, hvordan man er præst på sønderjysk, siger Karen Møldrup Rasmussen.

Hjertet banker før de unge
I sit forrige embede har Karen Møldrup Rasmussen haft fokus på børne-ungearbejdet og været formand for provstiets skoletjeneste, hvorfor det pædagogiske arbejde ligger hendes hjerte nært:

- Det er ikke nogen let opgave at få en meget tung teologi kogt ned til en maggiterning af noget, som kan forkyndes for unge mennesker i alle aldre, men jeg synes, det er en sjov opgave. Det vil jeg gerne blive ved med at udvikle og arbejde med i mit nye embede.

Derudover er Karen Møldrup Rasmussen en stor læsehest, der glæder sig til at undersøge muligheden for at etablere en læsekreds i pastoratet.

- Sjælesorg er også meget vigtigt for mig, ligesom det at være synlig i det hele taget og vise, at kirken ikke kun er noget, der sker søndag formiddag, men også, når man møder menigheden i løbetøj eller i bybilledet. Jeg bliver en synlig præst og glæder mig til at være præst et nyt sted med nogle andre traditioner, som jeg nu skal finde min vej i, siger Karen Møldrup Rasmussen.