Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Ny præst i Gauerslund Sogn

Gauerslund Kirke nær Børkop ved Vejle har fået ny sognepræst. Mød 47-årige Connie Møberg Lynge, der selv hører hjemme i sognet.


Hvad er din baggrund?
- Jeg er uddannet folkeskolelærer – og har desuden været ansat i Kirkens Korshærs Varmestue i Fredericia frem til 2017, hvor jeg begyndte at læse teologi på Aarhus Universitet og desuden fulgte et undervisningsforløb i Viborg Stift under §2- ordningen, der blev efterfulgt af et halvt års uddannelse på Pastoralseminariet i Aarhus.

Jeg har boet i en lille landsby, Sellerup, i Gauerslund Sogn de sidste knap tyve år sammen med min ægtefælle Bjarne og vores fire døtre: Solvej (18), Sille (16), Katinka (14) og Frejdis (11). Vi trives godt mellem skov, marker og fjorden, og vi glæder os alle over, at jeg er blevet præst i vores hjemsogn.

Hvorfor blev du præst?
- Fortroligheden med Bibelens fortællinger, salmebogen og højskolesang samt den folkekirkelige tradition har altid været en betydningsbærende del af mit liv som jeg gerne vil være med til at bringe videre. Jeg tror, at kirkens særegnethed, dets fortællinger sprog og ritualer har relevans for mennesker, også i dag, både når livet er legende let – og når det er tungt og sorgfuldt. Som præst glæder jeg mig til at møde mennesker i alle aldre til samtaler om livets store spørgsmål og om kristendommens fortællinger om glæde og håb.

Hvad oplever du som den vigtigste udfordring ved at være menneske i Danmark i dag?
- At skabe fællesskaber, hvor vi alle kan favnes og rummes.

Hvad holder du mest af i dit virke som præst?
- Forbløffelsen over, at kristendommens kernefortællinger er så relevante – for mennesker i alle aldre og livssituationer.

Hvad mener du er folkekirkens vigtigste opgave i dag?
- At være til stede som kirke lokalt og globalt, med gudstjenester, salmesang og bibelfortælling, sjælesorg og diakoni - og ikke mindst ved at stille sig ved siden af og være en stemme for dem,  der har det svært og dem, der måtte stå udenfor fællesskabet.

Connie Møberg Lynge er ansat på på halvtid som sognepræst og en fjerdedel som kirke-/skolemedarbejder i provstiet. Hun tiltrådte sin stilling 15. januar 2020.