Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Menighedsrådsvalgmøder bliver flyttet til august

Måden at holde orienteringsmøde på bliver mere fleksibel, og det skal ikke længere afvikles på en fast dato, oplyser Landsforeningen af Menighedsråd.


På grund af det fortsatte forbud mod større forsamlinger bliver de offentlige orienteringsmøder om menighedsrådsvalget 2020 nu udskudt, så man kan holde dem på en valgfri dato frem til den 21. august.

Det var ellers planen, at orienteringsmøderne skulle foregå den 9. juni, men det bliver vanskeligt at gennemføre møderne med de afstandskrav, der forventes fortsat at være gældende efter den 8. juni.

- Kirkeministeriet arbejder på en ny bekendtgørelse, der vil betyde, at afholdelsen af orienteringsmødet bliver mere fleksibel, og det skal således ikke længere afvikles på en fast dato, oplyser Landsforeningen af Menighedsråd.

Skulle have været den 12. maj
Det er anden gang, at orienteringsmøderne bliver udsat. De skulle oprindeligt have fundet sted den 12. maj sammen med det årlige menighedsmøde. De blev dog udsat til den 9. juni på grund af coronasituationen.

På orienteringsmødet skal det lokale menighedsråd blandt andet orientere om arbejdet i den forløbne funktionsperiode, kommende opgaver, datoer og regler for valgforsamlingen og antallet af kandidater, der skal vælges til menighedsrådet.