Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Ledige pladser på Teologi for Voksne

Du kan nu sikre dig en plads på næste hold af vores populære kursus Teologi for Voksne, der starter i foråret 2021.


Teologi for Voksne (TfV) er Haderslev Stifts tilbud til dig, der vil vide mere om kirke og tro. Kurset foregår over otte lørdage om året i en periode på tre år, og kurserne er traditionelt meget populære. Du har nu mulighed for at sikre dig en plads på næste hold, der begynder i foråret 2021, da der fortsat er ledige pladser tilbage. Kursusudgiften er 1.200 kr. årligt per deltager.

- Vi har haft den glæde, at der fra starten i 2015 har haft fuldtegnede kurser, men i år har vi helt ekstraordinært stadige 10-15 ledige pladser tilbage, så der er stadig mulighed for at tilmelde sig forårets kursus, siger Bent Andreasen, der er kursusleder. 

Siden Teologi for Voksne TFV begyndte i 2015 har der været fire årgange med hver ca. 30 kursister, som har fulgt undervisningen. Deltagerne er en bred gruppe: Nogle er lærere eller sygeplejersker, nogle er i arbejde, andre pensionister, nogle sidder i menighedsråd eller er kirkeligt ansatte eller engagerede – andre er ikke, men alle er ganske enkelt interesserede i at tilegne sig større viden indenfor kirke og tro. 

- Teologi for Voksne er et forum, hvor man kan få en større viden og baggrund om, hvad tro og kirke er, hvem var Markus og Paulus, hvad sagde Jesus - hvad ligger bagved? Kurset er for dem, der er nysgerrige og gerne vil have en bedre fundering i det, som er vores kultur og kirke, og for dem, der gerne vil forstå deres egen eksistens i samspil med fælles tænkning. Kort sagt blive dannet i det, der er vores fælles europæiske kultur og religiøse ståsted, forklarer Bent Andreasen. 

På kurset hører du om de bærende ideer, som formede vores kultur før og med kristendommen, om hovedlinjerne i Det gamle Testamente og i det Det nye Testamente og om den lære/dogmatik, som siden blev uddraget heraf. Du hører også om kirkens historie og de mange strømninger og retninger, som det blev til. Derudover tager underviserne teologiske temaer op, som også tager helt aktuelle vinkler på tro og kirke frem og belyser dem. 

Normalt bliver der også arrangeret en studierejse i forbindelse med kurset, hvor turen tidligere er gået til Rom, Wittenberg og de vigtige byer omkring Luther og Israel/Palæstina. Kursusleder Bent Andreasen forventer, at der også i 2021 bliver en studierejse, dog med det forbehold, at corona kan aflyse turen.

I 2021 undervises der på følgende lørdage fra kl. 9.15-16:

Forår: 30. januar, 27. februar, 27. marts og 8. maj. 

Efterår: 11. september, 2. oktober, 30. oktober og 27. november.

Der er nu åbent for tilmelding for Teologi for Voksne 2021 - tilmeld dig her.

Her kan du læse mere om fag og undervisere på Teologi for Voksne.
 

udsagn

De siger tidligere deltagere 

- Undervisning i “topklasse” og engageret formidling! En suveræn måde at blive indført i kristendommen som fundament og historie. Underviserne er engagerede, seriøse og har humor - og vi går begejstrede hjem. 

Helle Tiedemann og Dorte Tungelund, Fredericia. 

 

- Tak for super god undervisning med meget dygtige lærere. 

Rita Brohus Wienberg, Kolding. 

 

Ubeskrivelig inspirerende. Ubeskrivelig interessant. Ubeskrivelig givende. Jeg har været så taknemlig for at måtte deltage.

Gitte Wagner, Kolding.