Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Haderslev Stift udvikler volontørprogram

Stiftsudvalget for misson har netop iværksat et nyt volontørprogram i samarbejde med missionsselskaberne, der skal sende volontører til et arbejdsområde i den tredje verden.


Stiftsudvalget for mission er netop gået i gang med at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal rekruttere og udsende to volontører via et folkekirkeligt missionsselskab til et arbejdsområde i den tredje verden i stiftets volontørprogam. Det er meningen, at de to udsendte volontører efter hjemkomsten med deres nye, tilllærte erfaringer skal skabe et lokalt forankret engagement for global kirke og mission i Haderslev Stift, b. la. ved at binde sig til solid mødevirksomhed i stiftets regi - f. eks. til sogneeftermiddage, konfirmand- og minikonfirmandundervisning eller i forbindelse med arrangementer i folkekirkelige organisationer.

- Vi ønsker at forstærke vores globale udsyn og skabe øget engagement i den enkelte sognekirke for kirkens globale mission. Vi ved, at når man har været udsendt som volontør, brænder man på en helt unik måde for det arbejde, man kommer fra i samarbejdslandene. Her opstår de gode fortællinger, som rører os alle. Derfor ønsker vi at medvirke til at udsende volontører, der efterfølgende knyttes til at fortælle de gode historier i forskellige sammenhænge i vores stift, forklarer Jonas Diemer, der er formand for Stiftsudvalget for mission. 

Det er Stiftsudvalget for mission, der er den koordinerende og overordnede ansvarlige tovholder for projektet, mens det nye arbejdsudvalg kommer til at bestå af 3-4 medlemmer, der udfører de praktiske opgaver som f. eks. rekruttering, forberedelse, udsendelse i samarbejde med et missionsselskab, mødeplanlægning m.m.

- Ved at sende unge fra stiftet ud for at arbejde og hjælpe til, får de forhåbentligt blik og hjerte for kirkens arbejde og de mennesker i dele af verdenen, som er langt fra os. De bærer historierne med hjem og kan fortælle os andre om det på en medrivende og nærværende måde. Den unge bliver erfaringsmæssigt mærket for livet og får hjerte for arbejdet i f. eks. Afrika eller Asien. For vores folkekirke er formålet at udvide vores horisont og huske på, at kirke og mission er globale størrelser, siger Jonas Diemer.