Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Økumenisk gudstjeneste i Vejle

Igen i år afholder Haderslev Stift den fælleskirkelige Ansgargudstjeneste, der denne gang finder sted i Metodistkirken i Vejle søndag den 2. februar 2020.


Der findes et væld af forskellige kirkeretninger i Haderslev Stift og i reformationsåret gav det anledning til at samles ved en fælles gudstjeneste for at markere enheden.

Denne tradition bliver nu videreført, når der søndag den 2. februar kl. 16.00 er fælles kirkelig gudstjeneste, denne gang i Metodistkirken i Vejle, hvor alle kirkeretninger i Haderslev Stift er indbudt til at tage del i gudstjenesten.

Metodistkirken, der har Vejles ældste frikirkelige bygning, lægger ramme til gudstjenesten, men præster og lægfolk fra en række af stiftets kirker vil medvirke ved gudstjenesten for netop at understrege enheden midt i forskelligheden.

- Formålet med den årlige fællesgudstjeneste er at styrke fællesskabet  på tværs af de forskellige kirkesamfund og at uddybe kendskabet og venskabet imellem os, siger biskop over Haderslev Stift, Marianne Christansen.

Eftermiddagen indledes som sædvanligt med fælles kaffebord kl. 15, hvor vi hører om værtskirkens historie og særpræg og om kirkens hverdag, samt orientering om "En tro, en dåb, en nåde" ved biskop over Haderslev Stift, Marianne Christiansen. Til stede er også Metodistkirkens pastorer, Anne Thompson og Ove Sørensen. Derefter er der gudstjeneste kl. 16.