Nyhedsarkiv 2020
Nyheder

Domorganist vinder pris på 250.000 kr.

Domorganist Henrik Skærbæk Jespersen har vundet 250.000 kr. fra Frobeniusfonden.


Domorganist Henrik Skærbæk Jespersen har fået en stor anerkendelse på 250.000 kr. fra Frobeniusfonden. Prisen er tildelt Henrik Skærbæk Jespersen for sit mangeårige og omfattende arbejde som organist. Hans virke nævnes som havende haft en markant betydning for kirkemusikken i Haderslev.   

Henrik Skærbæk Jespersen grundlagde i 2008 et drengekor, som han har ført gennem en stor udvikling, både kvalitativt og kvantitativt. Koret tæller i dag 65 sangere. Udover at medvirke ved gudstjenester og koncerter i domkirken har koret også en omfattende rejseaktivitet, både i Danmark og i udlandet.

Som en udløber af korarbejdet opdagede Henrik Skærbæk Jespersen, at flere af drengene fandt interesse for kirkens orgler. Det motiverede ham til at tilbyde systematisk orgelundervisning til disse, hvilket har ført til, at flere ønsker at uddanne sig yderligere og gå organistvejen.

- Jeg er meget stolt, glad og ydmyg over at have modtaget prisen. Jeg kendte godt til prisen, men jeg vil sige, at jeg blev meget overrasket og måtte læse beskeden flere gange, for jeg har aldrig selv forbundet mig med, at det var en pris, jeg kunne komme i betragtning til. Og det er jo næsten den smukkeste måde at få den på: At man bliver dybt overrasket - og det blev jeg virkelig, siger Henrik Skærbæk Jespersen. 

I begrundelsen for anerkendelsen lyder det, at prisen tildeles Henrik Skærbæk Jespersen for en ganske usædvanlig indsats for kirkemusik i almindelighed og orgelmusik i særdeleshed. Henrik Skærbæk Jespersen har et omfattende engagement udover sin primære opgave som organist ved Haderslev Domkirke - et engagement, der beriger musiklivet og udviklingen af det, ikke mindst med sin indsats for unge med interesse for orglet.

- Jeg glæder mig både på Henrik Skærbæk Jespersens vegne og på vegne af det vigtige arbejde, som prisen sætter fokus på, nemlig arbejdet for, at børn og unge kan opleve glæden ved kirkemusikken og orglet og dygtiggøre sig. Henrik Skærbæk Jespersens indsats på området er i den grad prisværdig, siger biskop over Haderslev Stift, Marianne Christiansen.

Henrik Skærbæk Jespersen er 40 år og uddannet som organist på Vestjysk Musikkonservatorium. Han blev ansat i domkirken i Haderslev i 2007 og udnævnt til domorganist i 2011.

Prisoverrækkelsen sker i forbindelse med en koncert i Domkirken fredag 30. oktober.

Haderslev Stift ønsker stort til lykke med prisen til Henrik Skærbæk Jespersen og takker for hans store arbejde!