Nyhedsarkiv 2019
Nyheder

Vibeke Fosgerau bliver præst i Hedensted

45-årige Vibeke Fosgerau skifter embede fra Sottrup sogn nær Sønderborg og bliver ny sognepræst i Hvirring og Hornborg sogne.

Efter 22 år i det sønderjyske, heraf 17 år som præst, først som præst i Sønder Hygum og Fole ved Rødding og de seneste 12 år som præst i Sottrup og Nybøl sogne nær Sønderborg, sagde Vibeke Fosgerau i sensommeren farvel til sine sognemedlemmer og goddag til to nye sogne: Hvirring og Hornborg.

- Jeg skiftede embede af flere grunde, dels fordi, jeg godt kunne tænke mig at prøve noget andet og dels fordi jeg gerne ville tættere på min familie, der bor i Midtjylland, forklarer Vibeke Fosgerau, der er flyttet ind på præstegården sammen med sin kæreste og parrets fem sammenbragte børn.

Trives med at være landsbypræst
Vibeke Fosgerau er blevet taget godt imod af de to menighedsråd og mærker allerede dets opbakning til de tiltage og arrangementer, der er i de to sogne. Hun glæder sig over, hun ligesom sit sidste embede får virke som landsbypræst i et velfungerende lokalsamfund.

- Jeg har altid trivedes med at være landsbypræst. Jeg kan godt lide at bo på landet og være tæt på naturen og landmændene og se årets gang på marker og i landbruget. Jeg sætter også stor pris på den nærhed, der er ved at være landpræst. Jeg oplever, at man skaber nogle relationer til folk på en lidt lettere måde, fordi man møder hinanden i den eneste Brugs, skole eller det ene plejehjem, der er, fortæller Vibeke Fosgerau.

Hun er i det hele taget glad for den synlighed, der følger med at være sognepræst i et lille lokalsamfund:

- Jeg tror allerede, jeg er blevet kendt som præsten, der drøner rundt i sognene på min el-cykel! Mine to kirker ligger langt fra hovedbyen Rask Mølle, så det er en udfordring at komme ind i byen for at vise sin tilstedeværelse, men jeg har allerede fået gode forbindelser til spejderne, Røde Kors Genbrugsbutikken og efterskolen, siger Vibeke Fosgerau.

Interesse for Jürgen Moltmann
Selvom Vibeke Fosgerau holder meget af højmessen om søndagen, glæder hun sig også til gøre kirken mere relevant for børnefamilierne.

- Jo mere, man kan åbne op for børnefamilierne ved at arrangere aktiviteter i kirkens rammer som f. eks. børnegudstjenester med aftensmad bagefter, jo bedre. Det gør, at børnene får et godt tilhørsforhold til kirken og det bliver naturligt for dem at komme i kirken, forklarer Vibeke Fosgerau, der bestræber sig på at skabe en gudstjeneste med højt til loftet, hvor alle kan være med og kirken rummer alle.

Fritiden går bl.a. med løbe- og cykelture og så er den nye sognepræst i Hvirring og Hornborg sogne meget glad for at læse den tyske teolog Jürgen Moltmann.

- I kølvandet af Greta Thunberg er jeg begyndt at læse Jürgen Moltmann, der har sagt og skrevet mange spændende ting om klimateologi, der egentlig blot er en videreførelse af skabelsesteologien. Selvom hans tanker er 30 år gamle, er de stadig meget aktuelle.