Nyhedsarkiv 2019
Nyheder

Syv døbt ved drop-in dåb i Aabenraa

Aabenraa Sogn åbnede for første gang kirkedøren for drop-in dåb denne weekend.

De første kom, så snart kirkedøren i Sct. Nicolai Kirke var åbnet og skiltet om dagens drop in-dåb var sat ud. Nogle kom med ægtefælle eller kæreste. Andre kom ledsaget af mange familiemedlemmer.

Fælles for dem alle var ønsket om at blive døbt. I alt syv – i alle aldre – blev døbt, da Aabenraa Sogn for første gang åbnede kirkedøren for drop in-dåb med tilbud om at komme ind fra gaden og blive døbt. I kirken tog præsterne Kirsten Sønderby, Jørgen Jørgensen og Anke Krauskopf og andre ansatte imod kirkegængerne.

Provst Kirsten Sønderby så flere fællestræk i snakken forud for dåben:

­- Flere har hele deres liv levet med den kristne tro, men blev ikke døbt som barn. Nu har de fået mulighed for at blive det som voksen og det vil de gerne benytte sig af, fortalte hun.

En kommende konfirmand havde sammen med en lærer haft en snak, der havde bragt ham nøjagtigt dertil, hvor forældrene ønskede, han skulle komme: Nemlig at han selv en dag skulle bestemme – om han ville døbes og konfirmeres.

For forældre til flere mindre børn, der blev døbt ved drop in-dåben, var der også tale om at indhente noget, som barnets eller nære familiemedlemmers sygdom tidligere havde forhindret.

Også i Haderslev lagde Gammel Haderslev Kirke i denne weekend rum til drop-in dåb for første gang, hvor både børn, voksne og teenagere kom ind fra gaden for at blive døbt. I alt 11 blev døbt ved den første drop-in dåb i Gammel Haderslev Kirke.