Nyhedsarkiv 2019
Nyheder

Se "Bispens Salmekalender" på dk4

Fra den 1. december fortæller ”Søstrene Bisp” – alias biskopperne Marianne Christiansen, Haderslev Stift og Tine Lindhardt, Fyens Stift hver dag om én af julens salmer. Det sker på tv-kanalen dk4.

Julens kendte og smukke salmer fortæller historien om barnet i krybben, som viste os, hvad der er noget værd: Tro og håb og kærlighed. Nu kan du hver dag op til jul høre biskopperne Tine Lindhardt og Marianne Christiansen fortælle, hvad julesalmerne betyder for dem hver især. Det sker i ”Bispens Salmekalender” på dk4.

Biskop Marianne Christiansen fortæller blandt andet om adventssalmen ”Vær velkommen Herrens år”.

”Vores tid er fuld af frygt. Frygt for konsekvenserne af vores handlinger, eller frygt for at tabe kontrollen og ikke have styr på vores liv. Men i adventstiden siger vi velkommen til fremtiden. Så mørkt det end ser ud lige nu, tror vi alligevel på, at lyset kommer,” siger hun.

Biskop Tine Lindhardt fortæller blandt andet om salmen ”Et barn er født”.

”Forvunden er nu al vor nød, synger vi. Og der står forvunden – ikke forsvunden! Det ville være virkelighedsflugt, hvis man påstod, at al nød var forsvundet. Men kristendom er ikke en flugt fra virkeligheden. Kristendom er tværtimod at se virkeligheden i øjnene, og midt i det at fastholde håbet, så man kan stå op imod nøden, i tillid til at den er forvunden,” siger hun.

Biskoppernes julekalender er i 25 afsnit, for ”julemorgen skal naturligvis med”, som biskopperne siger.

”Bispens Salmekalender” er optaget i henholdsvis Lyng Kirke i Fredericia med biskop Marianne Christiansen og i Hjallese Kirke i Odense med biskop Tine Lindhardt.

Søstrene Bisps julekalender sendes hver dag fra den 1. december på dk4 kl. 18.50 og igen kl. 22.45. Kalenderen kan også ses på de to stifters hjemmesider.