Nyhedsarkiv 2019
Nyheder

Reformationsseminar

Årets reformationsseminar finder sted fredag den 27. september og handler om Kirkens sociale ansvar.

Helle Christiansen 
(Foto: Iben Kaufmann)


Årets reformationsseminar finder sted i Den Gamle Latinskole, Domkirkepladsen 3 i Haderslev og kommer til at handle om kirkens sociale ansvar. Der bliver belyst praktiske aspekter og projekter og lagt op til at reflektere muligheder for at tage ansvar. Deltagerne vil gå til bibelen og trosbekendelsen og belyse kirkens sociale ansvar ind i vores egen tid og lokale sammenhæng.

Tilmelding senest onsdag, den 25. september 2019. til kirkekontoret, kordegn Lotte Ørnbøl  tlf. 7452 3633.

 

Program:

11.00     
Velkomst ved biskop Marianne Christiansen

11.15     
Sognepræst Kim Legarth, demenskonsulent og Marte Meo terapeut Mette Rostgaard Haderslev kommune.

”Kommune og kirke – sammen om demens”.
I Haderslev Kommune og Haderslev Domprovsti er vi begyndt at samskabe med fokus på det sociale aspekt i mødet med mennesker med en demenssygdom. Det er ikke afgørende, hvilken baggrund vi har. Vigtigheden ligger i, hvad vi hver især kan bidrage med og derved sammen skabe de bedste betingelse for støtte til denne gruppe af mennesker. Det er vigtigt i denne samskabelsesproces, at kirke bliver ved med og være kirke og kommunen ligeså.

12.30
Lone Ugelvig (leder af butik i Haderslev) og Lone Kofod Jensen (landssekretær i Kirkens Korshær region syd og sognepræst i Stepping og Frørup) om lokale projekter for Kirkens Korshær

13.00   Frokost (sandwich)

13.30
Helle Christiansen, teolog og chef for Kirkens Korshær siden 2011.

"Det er ikke Gud eller de afdøde helgener, du skal gøre godt mod, for de trænger det ikke. Langt mindre er det stok og sten, som det hverken er nyttigt eller nødvendigt for. Men det handler om mennesker, Mennesker, Mennesker. Hører du? Mod mennesker skal du gøre alt det, du vil skal ske dig selv.” (Martin Luther i prædiken 1522)

”En kristen kirke må have plads for tolderne og synderne og for forbryderne, skøgerne, narkomanerne og alle de andre, som livet er gået på. Ellers er den ikke i sin Herres fodspor. Det skal ikke være en tålt plads, som de kan indtage, når de er blevet genrejste, men en plads i første parket, mens de kæmper midt i deres vanskeligheder. De skal nemlig nær til Jesus", (chef for Kirkens Korshær Haldor Hald i bogen Kirken der forarger, 1959).


14.30    Debat

15.00    Afslutning over en kop kaffe.

 

Søndag, den 29. september 2019 er der reformations gudstjeneste kl. 10.00, i år i Hertug Hans Kirken, Sønderbro 3. Årets prædikant er Bo Kristian Holm, lektor og centerleder ved Aarhus Universitet.