Praktik teologistuderende 2019
Teologistuderende Nicolai Røges erfaringer fra 2018

"På én weekend blev teologiens muligheder gjort mere synlige og konkrete, end teologistudiet har formået på snart seks år."

Nicolai Røge, præstepraktikant i 2018 i Haderslev Stift

Nicolai Røge

Nicolai Røge var i 2018 i præstepraktik i Haderslev Stift. Ja, han var faktisk i praktik lige på den anden side af grænsen, nemlig i Sydslesvig, nærmere bestemt hos Ea Dal, der er præst i Sct. Hans Kirke i Flensborg, en mindretalskirke. Men oplevelsen i Sydslesvig var blot med til at gøre horisonten endnu større.

”Min praktikweekend var med til at åbne mine øjne for, hvilke muligheder folkekirken rummer som arbejdsplads - også uden for områderne nær Danmarks store byer. Jeg fik sat billeder på, hvilke styrker præstejobbet rummer, og på én weekend blev teologiens muligheder gjort mere synlige og konkrete, end teologistudiet har formået på snart seks år. Jeg var med til en bisættelsessamtale, til planlægningen af en studiekreds om engelsk teologi og til gudstjeneste i den danske menighed - alt sammen noget, som jeg ikke har haft mulighed for gennem mit studium”. 


”Gennem mit praktiksted fik jeg samtidig blik for, hvilke muligheder Dansk Kirke i Sydslesvig rummer, og hvilket vigtigt arbejde man gør blandt de danske syd for grænsen. Pludselig blev mine jobmuligheder udvidet, idet jeg nu også kan se mig selv som præst for en dansk menighed i Sydslesvig. Det havde jeg på ingen måde gjort før praktikken”. 


”Og så blev jeg taget så vel imod i både stiftet og hos min praktikpræst, at det halve kunne være nok. Nu er Haderslev Stift og Dansk Kirke i Sydslesvig ikke blot navne, men noget jeg ved, hvad er”, siger Nicolai Røge.