Nyhedsarkiv 2019
Nyheder

Mogens Lützen er nyt medlem af stiftsrådet

Han overtager Karen Sundbølls plads i rådet. Per Søgaard er konstitueret formand for stiftsrådet.

Mogens Lützen kan nu føje en ny kasket til hattehylden hjemme på bopælen i Vejle. Han er ved stiftrådsmødet trådt ind i Haderslev Stiftsråd, hvor han som suppleant for Karen Sundbøll, Vejle Provstis repræsentant i rådet, har overtaget hendes plads, efter at hun i foråret har trukket sig.

På hattehylden ligger der allerede en fin vægterkasket fra Vejles Vægterlaug, for jævnligt trækker Mogens Lützen i fuld uniform for at gå syngende gennem Vejles gader og tale med byens gæster.

I mange år har han båret formandskasketten i menighedsrådet i Hover Sogn. I 1996 blev han medlem af menighedsrådet, og i 2001 blev han formand. Han kommer dermed med 19 års formandserfaring ind i stiftsrådet. Han har tidligere har ydet en indsats for stiftet som deltager i Stiftssamarbejdet for Folkekirke og Religionsmøde. Han sidder endvidere i bestyrelsen for Distriktsforeningen for Vejle Provsti.

Mogens Lützen er uddannet lærer og har siden læst psykologi. Først var han lærer. Senere blev han skoleinspektør på Aale Skole. Efter 15 år som leder valgte han som 56-årig at blive lærer på Bredsten Skole, hvor han underviste indvandrerbørn i dansk, frem til han gik på pension. Musik har altid fyldt meget i hans liv og gør det stadig. Det var såmænd også i musikken, nærmere bestemt Vejle Amatør Symfoniorkester, at han mødte sin kone Tine, og sammen har de siden dyrket interessen for musikken.

Per Søgaard er konstitueret som formand for stiftsrådet.