Nyhedsarkiv 2019
Nyheder

Ny præst i Fredericia Provsti

Thomas Kofoed Nedergaard er ny sognepræst i Sct. Michaelis Kirke i Fredericia.


Sognepræst Thomas Kofoed Nedergaards var på vej hjem fra Liberia med sin kone, Sissel, efter at have været udsendt for Promissio i lidt over et år, da han tilfældigvis så jobopslaget fra Sct. Michaelis Kirke, der søgte en sognepræst.

- Mit indtryk af Sct. Michaelis Kirke var, at det var en meget åbenhjertig kirke med masser af liv, der rummer en stor forskellighed. Det tiltrak mig meget, fortæller Thomas Kofoed Nedergaard, der som udsendt præst og teologisk underviser i Liberia netop fik et indblik i forskellige kulturelle baggrunde i en kristen kontekst.

- Jeg skulle undervise mennesker uden stor uddannelsesmæssig baggrund i en relativ tung luthersk læring, der er bundet op på vestlig tankegang, hvilket var en stor og spændende udfordring: At få den lære formidlet, så den passede i vestafrikansk tankegang og ind i et helt andet syn på verdenen, forklarer Thomas Kofoed Nedergaard, der dog opdagede, at uanset baggrund og kultur kunne han og de mennesker, han mødte i Liberia, forholde sig til en og samme: Personen Jesus Kristus.

- Jeg oplevede, at Jesus Kristus gik på tværs af alle grænser og kulturer, omend der var nogle facetter ved personen, som vi betragtede forskelligt, men selv essensen af, hvem Jesus Kristus var, gik igen på samme måde i alle kulturer, siger Thomas Kofoed Nedergaard.

Førstfødte blev døbt i kirken
Han tiltrådte som sognepræst i Sct. Michaelis Kirke 1. september og har hurtigt lært menigheden at kende, ikke mindst, da han sammen med sin kone blev forældre til en lille datter, der nu er to måneder gammel.

- Sct. Michaelis Kirke er en kirke med mange frivillige kræfter, der har et hjerte for andre mennesker. Det har min kone og jeg selv mærket, da vi stod som nybagte forældre og fik besøg af menigheden, der viste interesse for os som familie.

Parrets datter, Lærke, blev døbt i Sct. Michaelis Kirke Allehelgensaften af Thomas Kofoed Nedergaards kollega.

- Det var en fantastisk oplevelse at gå op af kirkegulvet, mens menigheden var tilstede og bakkede os op som familie i dåben af vores lille datter. Det var også stort at få lov at være far i kirken og have en god kollega til at hjælpe vores barn ind i dåben, siger Thomas Kofoed Nedergaard.