Nyhedsarkiv 2019
Nyheder

Den Reformerte Kirke i Fredericia fyldte 300 år

Denne weekend kunne Den Reformerte Kirke i Fredericia fejre 300-års jubilæum med gæster fra nær og fjern og et nyt dåbssæt.

Den Reformerte Kirke i Fredericia oplevede i søndags kulminationen på et fejringsår, da menigheden holdt festgudstjeneste i det gamle hus i Dronningensgade i den gamle fæstningsby. Blandt gæsterne var borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard (S), biskop for Haderslev Stift, Marianne Christiansen, formanden for Det Danske Huguenotsamfund, Johanne Koudal og repræsentanter fra reformerte søstermenigheder i Gross Zierthen i den tyske delstat Brandenburg, hvorfra de første reformerte kom til Fredericia i 1719.

- Vi havde en fantastisk dag, der var udover alt det, vi havde forestillet os og vi er meget glade for deltagelsen af bl.a. biskop Marianne Christiansen. Det betyder meget, at øverste repræsentant i stiftet er til stede ved sådan en begivenhed og på den måde anerkender, at vi er en kirke ligesom mange andre kirker, bare på en anden måde. Det er fantastisk, hvordan tingene har ændret sig på 300 år: At vi ikke længere anses som en trussel, men at der er forståelse for, vi kan være forskellige, men fælles om det kristne budskab, fortæller de reformertes pastor Sabine Hofmeister, der i øvrigt netop i år har haft sit eget 25-års jubilæum ved kirken i Fredericia.

Under festgudstjenesten afslørede børnene i kirken Den Reformerte Kirkes nye dåbssæt, der er skabt af sølvsmed Lone Løvschal.

- Vores dåbsfad er kun 100 år gammelt, men det er i tin og slidt og svagt i materialet efter de mange dåb, vi heldigvis har i kirken. Derfor ønskede vi os et nyt fad, som vi nu har fået i sølv, så vi kan fritage nye generationer fra bekymringer om at skulle skaffe et ny senere hen, forklarer Sabine Hofmeister.