Nyhedsarkiv 2019
Nyheder

Debat om det giftige sprogs virkning

Debataftener om, hvad sprogets tone betyder for udlændingedebatten

Hvad betyder vores sprogbrug, når vi taler om udlændinge? Er sproget blevet mere nedladende og nærmest voldeligt i sin tone, ikke mindst på de sociale medier. Knud Lindholm Lau ser en klar tendens til et mere nedladende sprog.

Han er forfatter, talelærer og kommunikationsrådgiver og har skrevet bogen ”Bare fordi at” med undertitlen ”Sprog og forestillinger i udlændingedebatten”.

Ved to debataftener i Haderslev Stift, dels i Kolding, dels i Sønderborg, vil han fortælle om sine analyser i bogen og komme med en række eksempler fra omtale af og debat om etniske og religiøse mindretal i Danmark. Han beskriver, hvordan et giftigt sprog er som små doser arsenik, der forgifter atmosfæren i samfundet. Det har en nedbrydende effekt hos modtageren og skader grundlaget for en dialog.

Foredraget ”Bare fordi at” finder sted onsdag den 9. oktober kl. 19-21 i Simon Peters Kirke i Kolding og den 22. oktober i Christianskirken i Sønderborg.

Efter 45 minutters oplæg og kaffepause er der debat. Det er gratis, og alle er velkomne.

Bag aftenen står dels Kolding Provstis tværkulturelle arbejde, dels Sønderborg Provstis Migrantarbejde og Haderslev Stifts Migrantsamarbejde.