Nyhedsarkiv 2019
Nyheder

Biskoppens julehilsen

Læs årets julehilsen fra biskop Marianne Christiansen her.


Kære alle

Det bliver vist en grøn jul i år, men jul bliver det. Uanset vores forventninger om, hvordan den perfekte jul, det perfekte liv, udseende eller karriere skal være. Uanset vores frygt for, at verden er af lave, og at vi bliver indhentet af vores forsømmelser og hovmodige forbrug. Det bliver jul, selv om hjertet græder over det, der blev forbi eller aldrig blev til, og længes efter dem, der holder jul i himlens sale.

”Julen er kommet med solhverv for hjerterne bange”, hedder det i julesalmen ”Kimer, I klokker”. Solhverv er vendepunkt. Når det er allermørkest, fejrer vi, at lyset kommer. Forkyndelsen af, at Gud kommer til verden som et udsat barn i mørket udenfor, vil sætte mod og håb i vores bange hjerter. Julen kalder os ud under stjernehimmelen, så vi kan høre englesangen om glæden. Den kalder os til at gå til Bethlehem for at bøje os over barnet i krybben og blive oplyst af det. Dér får vi lys og håb til fremtiden.

Tak til jer alle for det år, der er gået, og for medleven i kirke og samfund i Haderslev stift. Glædelig jul og et godt nytår!

Bedste julehilsner
Marianne Christiansen