Nyhedsarkiv 2019
Nyheder

Biskoppen er med ved Himmelske Dage

Læs her, hvor du kan møde biskop Marianne Christiansen ved Himmelske Dage.

Kristi Himmelfartsdag går det løs med Himmelske Dage i Herning. Biskop Marianne Christiansen deltager i flere af arrangementerne. Se her, hvor du kan møde din biskop i Herning:

Den første debat, som Marianne Christiansen deltager i, er ”Trosfrihed – den glemte rettighed”, hvor Danmission inviterer til debat kl. 19-20 Kr. Himmelfartsdag. Det foregår i Danmissions cafételt på Møllegade 1, og de øvrige deltagere i debatten er biskop Humphrey Peters fra Pakistan, den libanesisk-syriske kirkeleder Najla Kassab og Kirsten Auken, programchef i Danmission. 

Fredag mellem klokken 10 og 12 deltager hun i ”Kirkepolitisk topmøde”, hvor hun skal svare på, hvad der er kirkens største og vigtigste udfordringer og muligheder i disse år. Hun sidder i panel med præst og politiker for DF, Christian Langballe, og teolog og tidligere chef for Danmission, Jørgen Skov Sørensen. Det foregår i Nørregade 7A.

Biskoppen fortsætter i skarpt trav til biblioteket midt i Herning, hvor næste debat med titlen ”Klimadepression, håb og handling” finder sted fra kl. 12. Der er debat mellem Esther Michelsen Kjeldahl, medstifter af Den Grønne Studenterbevægelse, bioetiker Mickey Gjerris og biskop Marianne Christiansen. Christoffer Emil Bruun, vært på DRs P1-program Tidsånd er ordstyrer. Danske Kirkers Råd/Grøn Kirke er arrangør.

Lørdag skal Marianne Christiansen debattere emnet ”Hvem har magten i kirken?” med Karen Klint (S), formand for Folketingets Kirkeudvalg, lidt endnu, Lise Hindsholm, provst, Inge Kjær Andersen, næstformand for Landsforeningen af Menighedsråd, Marie Høgh, sognepræst og folketingskandidat for de konservative. Det foregår kl. 15 til 16.30 på scenen på Torvet i Herning. Kirke.dk er arrangør.

Men inden debatten har Marianne Christiansen været i Herning Kirke, hvor hun sammen med bl.a. Dronning Margrethe har deltaget i jubilæumsgudstjenesten i anledning af 100-året for etableringen af Danske Sømands- og Udlandskirker. Marianne Christiansen sidder i bestyrelsen for DSUK.