Nyhedsarkiv 2019
Nyheder

Anna-Sofie Arendt er ny præst i Kolding

42-årige Anna-Sofie Arendt kommer fra Gesten Kirke og bliver ny sognepræst i Seest Kirke i Kolding.

Efter 11 gode år som sognepræst ved Gesten Kirke i en stilling, hvor Anna-Sofie Arendt også fungerede som først religiøspædagogisk konsulent og siden som uddannelseskonsulent, tiltræder den 42-årige sognepræst per 1. december som ny sognepræst i Seest Kirke i Kolding. Det ledige embede opstod, da den tidligere sognepræst Kristina Nilsson efter 18 år skiftede embede til Nr. Bjert Kirke i Kolding.

Som datter af den tidligere biskop over Haderslev Stift, Niels Henrik Arendt, ligger præstegerningen hende meget nært – og nu er hun tilbage i det stift, hun tidligere har boet i som ung.

- Det har været en fornøjelse hele vejen igennem at virke som sognepræst ved Gesten Kirke, men det er et lille sogn med 1.350 medlemmer. Det har ikke været nok til at udgøre en hel præstestilling og selv om jeg har været meget glad for de opgaver, jeg har haft ved siden af præsteembedet som religiøspædagogisk konsulent og siden uddannelseskonsulent ved Ribe Stift, har jeg savnet at være sognepræst på fuld tid. Den mulighed får jeg nu ved Seest Kirke, forklarer Anna-Sofie Arendt.

Anna-Sofie Arendt er gift med Karl-Henrik, der er virksomhedskonsulent ved AOF i Vejen. Sammen har parret to børn på 14 og 12 år. Fritiden bruger hun på at løbe, svømme, læse bøger, skrive og på tid med venner og familie.