Nyhedsarkiv 2019
Nyheder

Afsked med formand for Haderslev Stiftsråd

Karen Sundbøll er stoppet som formand for at blive formand for en patientforening.

Da Karen Sundbøll tidligere på året sendte en mail til biskoppen, stiftets kontorchef og stiftsrådet for at fortælle, at hun trak sig som formand, var overraskelsen stor. Som kontorchef Lars Christian Kjærgaard sagde i sin tale ved afskedsreceptionen fredag før pinse:

”Hvorfor nu det? Jeg gik straks ind til biskoppen og spurgte: Hvad har du nu gjort?! Vi var sårede og skuffede og tænkte: Det går da aldrig”.

Men kontorchefen måtte erkende, at det gør det jo. Går videre, for det skal det. Karen Sundbøll skal passe sit nye hverv som landsformand for Patientforeningen Dansk Brystkræft Organisation, mens stiftet og stiftsrådet arbejder videre.

Biskop Marianne Christiansen roste Karen Sundbøll for hendes store indsats præget af ro, styrke og overblik og kaldte Karen Sundbølls indsats i stiftet for kirkehistorisk. Hun var nemlig med i det indledende arbejde, inden stiftsrådene blev oprettet, og hvor hun blev den første formand.

”Du har været med i en tid, hvor man er gået fra en mere stationær kirke til en kirke med handling”, sagde biskoppen.

Den konstituerede formand Per Søgaard (tv. på foto), Fredericia Provsti, satte tre ord på Karen Sundbølls indsats, som der blev nikket til – ordentlighed, rettidig omhu og syn for sagen.

For Karen Sundbøll har det været en oplevelse at være med i alle årene, hvor der har været en vilje og tålmodighed til at udvikle. Hun var godt nok rystende nervøs før det første møde som formand i stiftsrådet. Ja, hun sad såmænd i sin bil på Føtex’ p-plads og læste endnu engang om stiftets kapitaler. Til stor morskab for de fremmødte i afskedsreceptionen i bispegården.