Nyhedsarkiv 2019
Nyheder

Katastrofe på Haderslev Dam mindes 8. juli

Mindesammenkomst i Gl. Haderslev Sognehus og Gl. Haderslev Kirke. Bogen "Den tavse tragedie" relanceres.

Mandag den 8. juli er det 60 år siden, at en turistbåd på Haderslev Dam brød i brand. 57 mennesker omkom. Det markeres ved et mindearrangement, som Finn Stendevad-Nielsen, en af de overlevende, har taget initiativ til. Der er stadig brug for at mindes begivenheden og dens ofre, og derfor inviterer Haderslev Stift og Haderslev Kommune til et mindearrangement, som foregår i Gl. Haderslev sognehus, Gl. Haderslev Kirke og ved mindestenen.

Bogen ”Den tavse katastrofe”, der udkom for ti år siden, og som hurtigt blev udsolgt, relanceres ved en sammenkomst i sognehuset. I sin grundsubstans er det den samme bog, men der er tilføjet nye kapitler bl.a. historien om den internationalt anerkendte kunstner Anders Moseholm, som en dag i venteværelset hos tandlægen opdagede, at hans far var med i redningsaktionen ved Damkatastrofen. Historien er endnu et eksempel på den tavshed, der fulgte i kølvandet af ulykkesbåden.

En af de to forfattere, Flemming Just, vil ved mindearrangementet præsentere den genudgivne bog. 

Kunstneren Anders Moseholm arbejder i øjeblikket på værker til en udstilling, der får titlen ”8. juli”, og formanden for Haderslev Kunstforening, Hans V. Bang, vil fortælle om udstillingen, som vises på Det gamle Havnekontor 21. september – 20. oktober.

Efter sammenkomsten i sognehuset er der en kort andagt ved biskop Marianne Christiansen i Gl. Haderslev Kirke, hvorefter der vil være kransenedlæggelse ved kommunen ved mindestenen i Haderslev Dampark. Her afsluttes der med et par vers fra ”Se, nu stiger solen”.

 

 

Fakta

Mindearrangement

16.00 Gl. Haderslev Sognehus – relancering af bogen ”Den tavse tragedie”

16.45 Gl. Haderslev Kirke – andagt

17.15 Vandring til mindestenen

17.30 Nedlæggelse af krans ved mindestenen i Haderslev Dampark