Nyhedsarkiv 2018
Nyheder
Intet billede:

Nyt ansigt til Bredstrup-Pjedsted

"Jeg lærte at køre traktor, før jeg lærte at køre bil", siger Michael Hvistendahl Munch. Læs om hans vej fra København til Anholt, og nu i Bredstrup-Pjedstrup, i hans portræt.

Privatfoto

Jeg lærte at køre traktor, før jeg lærte at køre bil. Det nævner jeg oftere, end hvad godt er, i et forsøg på at retfærdiggøre, hvorfor en københavnerteolog fra whiskybæltet i Nordsjælland nu befinder sig i trekantområdet. Men det er nu rigtigt nok; jeg lærte at køre traktor som ung på mine bedsteforældres gård, hvor jeg elskede at befinde mig i den friske luft og under den åbne himmel.

Jeg var glad for at bo og studere i København, men efter ti år med naboer, underboer og overboer, som ikke anede hvem jeg var og heller ikke ønskede at vide det, søgte jeg ud af byen i mit først embede. Måske til det ekstreme, for jeg endte fra november 2017 i et barselsvikariat på Anholt, hvor fastlandet er tre timers færgetur væk.

Jeg har siden oktober 2018 passet et vikariat i Trinitatis kirke i Fredericia, men fra 1. december 2018 har jeg været den nye kbf. sognepræst i Bredstrup-Pjedsted, og fra midten af januar flytter min kæreste og jeg også ind i præstegården.

Bredstrup-Pjedsted var det første pastorat jeg så siden Anholt, hvor jeg kun kunne se positive sider; det var derfor med stor spænding, at jeg søgte stillingen og lykkeligvis fik den. Både Bredstrup og Pjedsted er skønne sammen og hver for sig med et godt fællesskab, smuk natur og stærke foreninger. Jeg ser frem til at blive en del af lokalmiljøet og fortsætte det store arbejde, min forgænger har udført i 38 år.

Tidligere har jeg været på studieophold i USA og Tyskland, jeg har arbejdet i Danmission og været menighedsrådsformand i Avedøre kirke på den københavnske Vestegn. Jeg er 32 år.

- Michael Hvistendahl Munch.