Nyhedsarkiv 2018
Nyheder
Intet billede:

Nyoprettet stilling til internationale arbejde

Jelling Sogn og Sct. Nicolai Sogn er gået sammen om at ansætte Brit Bagger Thorsø som international kirke- og kulturmedarbejder. Hun skal dels være i Jelling Kirke og dels i Løget Kirke. 

Privatfoto

Jeg er de næste 2 år ansat som international kirke- og kulturmedarbejder i hhv. Jelling Sogn og i Løget Kirke i Sct. Nicolai Sogn i Vejle. Min opgave i Løget er at etablere fællesskabsskabende aktiviteter på tværs af kulturer for at fremme integrationen. I Jelling er der allerede iværksat en række aktiviteter for beboerne i de lokale asylcentre, så dér er min opgave primært at hverve flere frivillige, og deltage i, og understøtte, de igangværende aktiviteter.

Jeg bor på et nedlagt landbrug uden for Vonge med min mand og vores to børn på 7 og 11 år. Jeg er uddannet antropolog fra Århus universitet fra 2001, og har siden arbejdet med vejledning og undervisning primært i privat regi og som udviklingskonsulent i Vejle Kommune. De seneste 2,5 år har jeg været ansat i et projekt på tværs af de 7 kommuner i Trekantområdet, hvor jeg arbejdede med de internationale medfølgende ægtefæller, til partnere som havde fået job her. Så selvom det er en helt anderledes privilegeret målgruppe, er der flere paralleller til dette job blandt andet i forhold til at komme fra en helt anden kultur, og skulle finde sig til rette her i Danmark. Samt at lære vores kultur at kende, og at finde nye fællesskaber at indgå i. Det er det, der tiltrækker mig meget i dette job også: At etablere fællesskaber på tværs af kulturer, som kan give en oplevelse af mening og en følelse af at høre til. Vi danskere er ikke just kendte for at være gode til at række en hånd ud til dem, der kommer til vores land, og det billede vil jeg gerne være med til at ændre, og hjælpe med at gøre integrationen mere glat. Jeg glæder mig også meget til at arbejde med at rekruttere og understøtte frivillige i arbejdet. Jeg er klar over, at rekrutteringen kan være en udfordring, og den opgave har jeg begrænset erfaring med, men jeg tror på, at der er mange, der har lyst til at investere nogle timer i dette meningsfulde arbejde. Jeg skal bare finde de rette kanaler at få dem i tale. Jeg har selv boet, og arbejdet, i flere andre lande herunder Grækenland, Egypten, Kina, Spanien, Israel og USA, og det er kun blevet fantastiske oplevelser, fordi der var lokale, der inviterede mig ind i deres liv, og fik mig til at føle mig som en del af lokalsamfundet. Dette jobs målgruppe er her ofte på en helt anden barsk baggrund, så der er det endnu vigtigere at de føler sig mødt med venlighed og medmenneskelighed. Der håber jeg, at dette projekt i de to sogne kan gøre en forskel. 

- Brit Bagger Thorsø.