Nyhedsarkiv 2017
Nyheder

Stiftsdag 2018: Syng, fortæl og slå græs ...

Programmet for Stiftsdagen 2018 er næsten klar. Under overskriften 'Syng, fortæl og slå græs ...' bliver det en festdag med masser af fagligt input og med både skæve og rette vinkler på kirken. Tilmelding åbner umiddelbart efter årsskiftet.

Stiftsdagen, som næste gang finder sted lørdag den 17. marts 2018, er både en festdag og en 'fagets dag', hvor menighedsråd og ansatte får inspiration og anvendelsesorienteret viden med hjem, som kan anvendes i hverdagen i sognet.
Stiftsdagen er delt op i blokke, hvor fælles programpunkter i den store sal veksler med valggrupper med faglige tilbud.
I det fælles program vil de 5-600 deltagere bl.a. kunne lytte til fire vinkler på betydningen af salmesangen og betydningen af salmesangens fornyelse. I panelet deltager en præst, en organist, en salmedigter og en kirkegænger fra en menighed i stiftet.
Valggrupperne formiddag og eftermiddag repræsenterer et overflødighedshorn af muligheder. De er skruet sammen, så der er indhold både for menighedsråd og for alle grupper af medarbejdere. Noget handler mest om kirkens rammer og vedligeholdelse, andet handler om detaljerne i det at føle sig velkommen i kirken. Der vil også være valggrupper om hardcore emner som medarbejdertrivsel, mobning og stress.
I grupper om 'kirken på landet' og 'kirken i byen' vil repræsentanter for de vidt forskellige kirker fortælle om de særlige forhold, der præger hver deres hverdag. Der vil desuden blive mulighed for at lytte til Søren Dalsgaard fra Folkekirkens mellemkirkelige Råd, der vil fortælle om asyl og mission.
Udefra kommer også Viggo Mortensen, der vil fortælle om den nyreligiøse søgen, og Maja Lisa Engelhardt, der præsenterer det kunsttryk, alle deltagerne får med hjem.
Kristian Bøcker fra Jelling - manden bag 'Hyrdebrevet søndag morgen' - afslutter dagen med skæve vinkler på kirken.
Der udsendes programfolder i starten af januar. Tilmeldingen åbner samtidig. 

Jeg kun kan tale positivt om Stiftsdagen 2016. Den havde indhold, som vi kunne gå direkte hjem og arbejde videre med, og man får input mange steder fra. Og stiftet, som geografisk kan være lidt langt væk i hverdagen, kommer også tættere på. Jeg opfordrer altid alle i menighedsrådet til at tage med.

Karen Margrethe Christiansen, Asserballe

Vi var tre afsted, men jeg ville ønske, at vi alle havde været der. Det er meget livsbekræftende, man får en oplevelse sammen, og alt kommer til én: Man skal bare bevæge sig til Haderslev, og så kan man sidde og labbe det hele i sig. Jeg vil bestemt anbefale det, også til mine præstekolleger. 

Mai-Britt Josephsen-Knudsen, Varnæs

Det er en dag, der forankrer identiteten og fornemmelsen af at være en del af et stift. Og så er det en dag, hvor man bliver klogere og styrker sit netværk, både det faglige og det personlige. Det er ganske vigtigt, hvis man skal agere bare en lille smule uden for sit eget sogns grænse.

Torben Venndt, Fredericia