Nyhedsarkiv 2017
Nyheder

Nu bliver det jul

Julebrev fra biskoppen: "Uagtet at vi hele tiden hører om alle ulykkerne og terrorangreb på mennesker kloden rundt, så viser fornuften og virkeligheden, at der kloden rundt også er håb og fremskridt, hvor man tager fat på virkeligheden og problemerne og gør noget ved dem til gavn for de små."

Kære allesammen, nu bliver det jul. Uanset hvilken tilstand vi befinder os i – syge eller raske, glade eller fortvivlede, fyldt af mod på fremtiden eller fyldt af frygt – julen kommer med solhverv for hjerterne bange. Solhverv er vendepunktet, det mørkeste øjeblik, hvorfra lyset begynder at vokse. I solhvervet fejrer vi, at Jesus er kommet til verden med det lys, der blafrer og vokser i dødens mørke. Håb. Solhverv for hjerterne.

I denne jul er indledningen til juleevangeliet ikke den mindst vigtige at høre: "Og det skete -" Det skete i denne verden. Jesus er kommet til denne verden, Guds kærlighed er åbenbaret i denne verden i et skrøbeligt spædbarn et sted i det Mellemøsten, vi kender, om ikke fra andet, så fra medierne. Jesus er ikke noget, vi finder ved at flygte væk fra denne verden ind i en lydtæt zone, hvor hovedtelefonerne spiller Jingle Bells og sorterer al støj fra denne verdens nød og konflikter og frygt væk. Jesus er derude. I hvert skrøbeligt barn. Som det lille lys, der blafrer stærkt og overvinder mørke og ondskab og had.

Midt i den frygt og usikkerhed for verdens tilstand og fremtid, som vi alle bliver grebet af, skal vi se på verden i lyset af "Verdens bedste nyhed", at Guds kærlighed er blevet åbenlys i mennesket Jesus.

Jul i fællesskab
Uagtet at vi hele tiden hører om alle ulykkerne og terrorangreb på mennesker kloden rundt, så viser fornuften og virkeligheden, at der kloden rundt også er håb og fremskridt, hvor man tager fat på virkeligheden og problemerne og gør noget ved dem til gavn for de små. Husk engang imellem at læse www.verdensbedstenyheder.dk. For det er i denne verden, Jesus er født med håbet, og når Gud elsker denne verden, så tør vi andre vel også elske den, så vi gør vores bedste for at fremme fred og retfærdighed mellem mennesker.

Og så kan vi fejre jul med glæde over alt det, vi har fået. Mange af os har overflod af mad og drikke, og en del af os har det bestemt ikke. Nogle af os har familie og venner at dele julefesten med, og nogle af os har det ikke. Klik ind på Jul i fællesskab og se, hvor der holdes fælles juleaftner. Det er med glæde som med lys: Det bliver mere af den, når den bliver delt.

Tak for alle glæderne og møderne i Haderslev Stift i det år, der snart er gået. Jeg vil ønske jer alle en rigtig glædelig jul! Med den kommer et godt og velsignet nyt år, fuldt af håb.

Marianne Christiansen