Nyhedsarkiv 2017
Nyheder

Juleaften i fællesskab

Flere hundrede mennesker holder fælles juleaften ved arrangementer fra Vejle og Fredericia i nord til Ulkebøl i syd. 

Når kirkerne fyldes juleaften, kommer mange i følge med deres familie, og mange går sammen hjem og fejrer jul med deres nærmeste. Men overalt i stiftet bydes der også indenfor til fælles julearrangementer. 

Vejle Missionshus, Olgasvej 14, Vejle
”En stor glæde for hele folket” – det er julens budskab, og det er rart at dele glæden med andre. Derfor har de fire bykirker i Vejle tradition for "Jul i Fællesskab". De fire kirker er Sct. Nicolai, Vor Frelsers, Sct. Johannes og Nørremarkskirken. De holder jul i et trygt og varmt fællesskab med julemiddag, julehygge og sang. Der afholdes både juleaften og 1. juledag, og man kan deltage i det ene eller begge arrangementer. Pris: 35 kr. pr. arrangement, børn under 15 år deltager gratis. I princippet er tilmeldingsfristen overskredet, men opstår der problemer, kan man henvende sig til Lillian-Marie Jakobsen (kontaktinfo her), så rykker de p.t. 75 tilmeldte juleaften og 90 tilmeldte juledag sammen. Hvis nogen har lyst til at være frivillige, mangler der få frivillige juledag.

Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, Fredericia

"Familier samles, når det er jul. Desværre lever vi en verden, hvor nogle mennesker er uden familie, ikke har kontakt til deres familie, eller ikke har råd til at holde jul." Sådan indleder Frivilligcenter Fredericia invitationen til fælles juleaften i Det Bruunske Pakhus. Der jules fra kl. 15. I princippet er tilmeldingsfristen overskredet, men opstår der problemer, kan man henvende sig på tlf.nr. i linket her.

Hannerup Kirke, Prangervej 114, Fredericia
Vil du være med til at holde juleaften i fællesskab med andre? Så er der også et arrangement i Hannerup Kirke i Fredericia. I princippet er tilmeldingsfristen passeret, men opdager man først arrangementet nu, kan man alligevel prøve at henvende sig til kirken, tlf. 7592 9329. Der bydes på julegudstjeneste, andesteg, flæskesteg og risalamande. Der er 50 tilmeldte. Arrangementet koster 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn, og det er første år, Hannerup Kirke holder fælles jul.

Kirkens Korshærs Varmestue, Danmarksgade 79, Fredericia
Ligesom mange familier holder juleaften alle andre dage end den 24. december, holder Varmestuen i Danmarksgade juleaften 3. juledag. Tilmelding på tlf. 7539 9300 eller mail: b.dahlmann@kirkenskorshaer.dk, men man kan også møde op uden at have tilmeldt sig. Julefesten er gratis, og der indledes kl. 14 med julehygge. Efter julegudstjenesten i Trinitatis Kirke kl. 16 er der juletræ og julemiddag i varmestuen. 

Brændkjærkirken, Agtrupvej 114, Kolding
Siden 1961 har Y's Men Club arrangeret 'Jul i Fællesskab' i kirkens mødelokaler og i år er ingen undtagelse. Der indbydes til en traditionel juleaften med julemad og julesange. Prisen er 160 kr. pr. person, og alle 100 billetter er væk. Læs mere her.

KFUM's Folkekøkken, Haderslevvej 47, Kolding
Folkekøkkenet inviterer til juleaften fortrinsvis for brugerne af værestedet. Der er åbent kl. 15-22. Prisen er 50 kr. pr. person, og der er 50 pladser. Læs mere her.

Den Gamle Latinskole, Domkirkepladsen 3, Haderslev
Hvert år indbyder Haderslev Domsogn til juleaften i Den Gamle Latinskole for alle, der har lyst til at være sammen denne særlige aften.
Aftenen forløber som en meget traditionel dansk juleaften med god julemad og masser af sange og salmer og dans omkring træet. Det er gratis at deltage, og der plejer at være omkring 100 deltagere.
Tilmelding til kirkekontoret på tlf. 7452 3633.

Juleaften i Ulkebøl Kirke
Kunne du tænke dig at deltage i et julearrangement i Degnegården i Ulkebøl i udkanten af Sønderborg, så rykker de p.t. godt 50 tilmeldte sammen og gør plads til flere. Arrangementet indledes kl. 15.30 med juleaften i kirken og derefter hygge, konfekt, flæskesteg, and og risalamande i Degnegården. Pris: 150 kr. incl. drikkevarer. Tilmelding til Frode Otten i menighedsrådet
Det er tredje gang, der afholdes fælles jul i Ulkebøl Kirke.