Nyhedsarkiv 2016
Nyheder

Stemmeprocenter i går mellem 16,7 og 25

Vamdrup trak den højeste stemmeprocent og Aabenraa flest stemmer, men den laveste procent, da der i går var afstemningsvalg i tre sogne i Haderslev Stift. 

Med på valg: En far benyttede valget til at lære sin store dreng op i rettigheder og pligter i et demokrati. Billede fra Aabenraa. 

Vamdrup Sogn trak den højeste stemmeprocent, da der i går var afstemningsvalg i tre sogne i Haderslev Stift.
I alt mødte 918 op og stemte i Vamdrup. De fordelte deres kryds, så den Kirkelige Fællesliste fik syv mandater, og den Grundtvigske Liste fik to. Stemmeprocenter blev 25, oplyser sognet. 
Læs mere om valget i Vamdrup her.

Aabenraa Sogn trak den laveste stemmeprocent, selv om der her blev afgivet næsten dobbelt så mange stemmer som i Vamdrup. I alt deltog 1.750 i valget ud af 10.489 stemmeberettigede. Det betyder en stemmeprocent på 16,7.
Mandaterne fordelte sig på de fire lister med ni til Den grundtvigske liste, to til Gospellisten, tre til Nicolailisten og ét mandat til den tyske del af menigheden.
Læs her mere om valget i Aabenraa Sogn.

I Svenstrup i Sønderborg Provsti blev der afgivet 183 stemmer. Det gav en stemmeprocent på 20,3. I Svenstrup blev fire fra Liste 1, som repræsenterede flertallet i det siddende råd, valgt ind. På Liste 2 var kun opstillet to. De fik begge plads i det nye råd. 
Det siddende råd har som en af sine sidste opgaver at pege på sognets nye præst. Ansøgningsfristen er netop passeret, og der er fire ansøgere til embedet.
Læs her mere om Svenstrup Sogn.

Efter valgdagen i går mangler kun fire sogne i Haderslev Stift fuldtallige menighedsråd. Det er Rårup-Skjold i Hedensted Provsti, Halk-Grarup i Haderslev Domprovsti, Lejrskov-Jordrup i Kolding Provsti og Nybøl Sogn i Sønderborg Provsti.
Det er biskoppen, der på baggrund af ansøgning tager stilling til, om der skal afholdes ny- eller suppleringsvalg i ikke fuldtallige menighedsråd, eller om de kan få lov til at bestå af færre medlemmer.

De nye råd tiltræder den første søndag i det nye kirkeår, dvs. den sidste søndag i november.