Nyhedsarkiv 2016
Nyheder

Forbønsgudstjeneste for forfulgte kristne

Haderslev Domkirke har tradition for en årlig forbønsgudstjeneste for forfulgte kristne. Den finder i 2017 sted allerede den 22. januar.

Domprovst Torben Hjul Andersen prædiker, og sognepræst Margaret Hammer leder gudstjenesten, når Haderslev Domkirke åbner dørene for sin syvende forbønsgudstjeneste for forfulgte kristne. Den finder sted søndag den 22. januar kl. 14.00 i Haderslev Domkirke.

Forbønsgudstjenestens "bagtæppe" er, at kristne lider for deres tro i mange dele af verden. En sekulær organisation, International Society for Human Rights, vurderer, at 80 pct. af alle religiøst forfulgte mennesker i verden er kristne. Alligevel har de fleste mennesker i vores del af verden kun en svag fornemmelse af, hvad der foregår. Det gør ondt værre for de lidende kristne. De forfølges, og verden magter ikke at gøre noget ved det.
Forbønsgudstjenestens hjerte er bøn for udsatte kristne, bøn om indsigt, bøn om visdom for os, der kan hjælpe, samt bøn for fred og forståelse mellem alle mennesker. Man opfordres til at tænde et lys, bede en bøn og inviteres til at høre om situationen:
"Og med det som baggrund at være med til at bryde tavsheden og ligegyldigheden," siger sognepræst Margaret Hammer.  

Som noget nyt holdes gudstjenesten allerede kl. 14.00. Det giver bedre tid til efterfølgende kaffe og samtale. Der vil b.a. være mulighed for at tale med SAT-7 direktør Kurt Johansen, direktør i SAT-7, kristen satellit-tv af og for kristne i Mellemøsten og Afrika. Kurt Johansen har stor indsigt i forholdene for både gamle kristne og konvertitter i hele regionen. Han var også med til at etablere Dalby menigheds venskabsmenighedsforhold til St. George Kirke i Baghdad. 
Specifikke emner til forbønnen kan mailes til maha@km.dk eller - meget gerne - sættes ind på www.facebook.com/forboen indtil d. 20.januar.