Nyhedsarkiv 2015
Nyheder

Ny kirkelig formidling: Søstrene Bisp på tv

Biskop Marianne Christiansen fra Haderslev Stift og biskop Tine Lindhardt fra Fyens Stift har søndag den 20. december premiere på en ny måde at formidle tro, etik og kirke. I en samtalerække under overskriften "Søstrene Bisp" taler de med gæster om "alt mellem himmel og jord". Serien produceres af dk4. 

Det hedder i pressemeddelelsen:

Søstrene Bisp - ny tv-serie på dk4

Umiddelbart før jul sender dk4 første afsnit i en ny serie om alt mellem himmel og jord: Om livet og døden, tro, etik, sorg, glæde og håb. De to programværter er på skift biskopperne Tine Lindhardt fra Fyn og Marianne Christiansen fra Haderslev.

Hvert program vil vare ca. en halv time og have form som en samtale, hvor der både er tid til at tale og tid til at lytte til gæsten, som biskoppen selv har valgt. På listen er foreløbig en række mennesker fra kirken, fra kulturlivet, fra det politiske liv og fra videnskabens verden. Samtalerne vil handle om ”alt mellem himmel og jord,” som undertitlen lyder, men den store fællesnævner er etik, tro, liv, død og håb, som det kommer til udtryk i menneskelivet såvel som i troen og i kirken.

Tine Lindhardt forklarer, hvorfor hun går ind i projektet:
”En af mine opgaver som biskop er at bringe samtalen om kirke og tro ud i det offentlige rum. Derfor sagde jeg ja, da dk4 spurgte, om jeg ville være en af værterne i den nye programserie.”
Marianne Christiansen supplerer:
”Vi taler for meget og for lidt med hinanden for tiden. Samtale er alt andet end hurtige meninger – det er at lytte og svare og bevæge sig et stykke sammen.”

Gæst vælger tekst
Alle biskoppernes gæster vælger op til samtalen et bibelcitat eller et vers fra en salme eller sang. Det vil danne grundlag for en del af samtalen.  
”Med det vil vi gerne bringe en tredje samtalepartner ind i samtalen, nemlig teksten – Bibelen eller poesien. Den kan tolkes på mange måder, og det vil vi gerne høre,” siger Marianne Christiansen.
”Vi vil gerne have nogle af de ord og tanker med, som vi ikke finder på selv, men som finder os,” siger Tine Lindhardt. ”Ord, der så at sige er blevet lagt i munden på os, fra vi var små, og som har været med til at forme vores liv.”

Om programrækken og samarbejdet med stifterne siger dk4’s ejer og adm. direktør Stig H. Hasner:

”dk4 har gjort det til sit varemærke at tilbyde danskerne nogle af de public service-programmer, der ikke er plads til på de statsfinansierede stationer og slet ikke på de kommercielle kanaler, f.eks. programmer om så væsentlige temaer som tro, etik og humanisme – vel at mærke i en rolig, respektfuld og dybdegående sammenhæng. Vi er derfor meget glade for i samarbejde med Haderslev Stift, Fyens Stift og biskopperne Marianne Christiansen og Tine Lindhardt at kunne tilbyde danskerne disse samtaler om alt mellem himmel og jord – og dermed udfylde en åbenlys mangel i det danske tv-udbud”.

Se dem på hjemmesiden
”Søstrene Bisp” bliver sendt med et nyt program hver anden søndag. Første program har premiere den 20.12 kl. 21.30 på dk4 med mange genudsendelser. Det bliver et specialprogram, hvor de to biskopper taler med hinanden om håb og tro – og om den nye programserie, og det sendes derfor i tre uger. Andet program har premiere den 10.01.16 kl. 20.30. Herefter fortsættes med et nyt program hver anden søndag med premieretidspunktet kl. 20.30.

Tv-udsendelserne vil ud over på dk4’s sendeflade blive tilgængelige på de to stifters hjemmesider.


Pressebilleder med de to biskopper kan downloades her.


Spørgsmål kan rettes til:

  • dk4: Steen W. Pedersen, steenw@dk4.dk, tlf. 2069 5766          
  • Fyens Stift: Biskop Tine Lindhardt, tili@km.dk, eller presse- og kommunikationsmedarbejder Marianne Holst Hyrlov, mhhy@km.dk,
    tlf. 6311 3941 eller 2160 3191 
  • Haderslev Stift: Biskop Marianne Christiansen v. hj@km.dk eller kommunikationsmedarbejder Birthe Jørgensen, birjo@km.dk,
    tlf. 2170 2573