Nyhedsarkiv 2015
Nyheder

I anledning af nytåret: "Kirken har mange opgaver"

Det faldende dåbstal, den stille nød og flygtningene. Det er tre af emnerne i biskop Marianne Christiansens jule- og nytårshilsen til menighedsrådene i Haderslev Stift. 

Kirken har mange opgaver i det danske samfund, skriver biskop Marianne Christiansen i en jule- og nytårshilsen til menighedsrådene i Haderslev Stift. 
"En af dem er at være opmærksom på den stille nød i vores lokalsamfund: Hvem døjer med ensomhed og med at få pengene til at slå til i det daglige? Sammen med de folkekirkelige organisationer kan I være med til at styrke samtalen og samværet i det ”virkelige liv” - og ikke kun på nettet – og til at støtte mennesker," hedder det bl.a. i hilsenen til menighedsrådene.

Marianne Christiansen peger også på de mennesker, der kommer som asylansøgere og flygtninge:
"Her må vi hjælpe hinanden i folkekirken med at finde gode måder at gøre det på i samarbejde med kommunerne og organisationerne. Det vil I høre mere om i løbet af året fra Folkekirkens Asylsamarbejde og fra stiftet. Men der foregår allerede mange gode ting lokalt - fra børnekorets besøg på det lokale asylcenter til internationale gudstjenester eller en kop kaffe til de nyankomne og fællesspisning i sognegården. Måske er der plads blandt medarbejderne på kirkegården eller i sognegården til en praktikant, skriver hun og peger specifikt på regeringens initiativ ”Sammen om Integration”. 

Dåb - ikke længere en selvfølge
Biskoppen hæfter sig også ved det faldende dåbstal:
"Folkekirkens medlemmer anset ikke længere barnedåben for en selvfølge. Det er en del af tiden ”trend”, at man i højere grad vil lade sine børn selv bestemme, om de skal døbes eller ej. I folkekirkens forkyndelse er barnedåben som et grundlæggende forhold til Gud er stor betydning, og det må vi fortælle om, så godt vi kan. Jeg tror, at vi, der er engagerede i folkekirken, kan formidle til andre, at barnedåben ikke er et overgreb eller trostvang, men en kilde til liv og tro og til at hvile i troen på, at vi er Guds børn – ikke ved vores egne præstationer eller overbevisning, men af Guds kærlighed," hedder det også i nytårsbrevet, som biskoppen endvidere bruger til at takke for alle gode møder og fælles gudstjenester og for den store daglige indsats for folkekirken og evangeliets forkyndelse:
"Uden jeres engagement ville den folkekirke, vi elsker, ikke kunne leve og virke med det fine og stærke rodnet i landet, som menighedsrådene er."