Aktuelt
Nyheder

100-året for afslutningen af 1. verdenskrig

Våbenstilstanden i 1918 blev i søndags market med mindeceremoni mange steder bl.a. på kirkegårde, i Domkirken og på Haderslev Kasserne. 

Den 11. november 1918 kl. 11 sluttede den Første Verdenskrig. Tæt ved 35.000 mænd fra det nuværende Sønderjylland deltog i den. De kunne nu vende hjem, bortset fra de ca. 6.100 faldne, som lå begravet på slagmarkerne, de ca. 4.000 i allieret krigsfangeskab, som måtte vente, samt de ca. 4.000 krigsinvalider, som allerede var kommet hjem eller befandt sig på lazaretter spredt ud over hele Tyskland. Den 11. november 2018 markeredes våbenstilstanden, traditionen tro, med kransenedlæggelse ved monumenterne for de faldne på de sønderjyske kirkegårde. 

Dagen blev indledt med en gudstjeneste i Haderslev Domkirke, hvor ca. 250 personer deltog. Derefter var der kransenedlæggelse, traktement på kasernen og til slut fire forskellige foredrag. 

Gudstjenesten blev sendt på P1. Læs biskop Marianne Christiansens prædiken.

Våbenstilstandsdagen i Haderslev blev markeret i samarbejde med Haderslev Stift og Domsogn, Haderslev Garnison og Haderslev Kommune.

Foto øverst: Karin Riggelsen.

Foto: Karin Riggelsen 

Foto: Karin Riggelsen 

Foto: Karin Riggelsen 

Foto: Karin Riggelsen