Aktuelt
Nyheder

Jubilæumsvandring går gennem Haderslev Stift 

Fra 1. juli om aftenen til 9. juli om morgenen går Klosterrutens jubilæumsvandring "Fra kirke til kirke" gennem den sydlige del af Haderslev Stift. Vandrere er velkomne til at slutte sig til for en eller flere dage, som det passer.

Fra Fynshav til Høruphav, fra Høruphav til Broager, fra Broager til Rønshoved, fra Rønshoved til Padborg, fra Padborg til Tinglev og fra Tinglev til Bylderup. Med dagsvandringer på 15-16-17 km bevæger Klosterrutens jubilæumsvandring "Fra kirke til kirke" sig i dagene 1.-9. juli igennem den sydlige del af Haderslev Stift. Anledningen er rutens 10 års jubilæum, som foreningen bag ruten markerer med en vandring på i alt 2.000 km. Den første del af strækningen er hen over foråret og forsommeren gået ned over Sjælland og Sydhavsøerne og hen over Fyn. Vandrere og vandringens særlige pilgrimsstav ankommer med færgen til Sønderjylland i Fynshav lørdag den 1. juli kl. 17.50. 
Fra den sydlige del af Haderslev bevæger vandringen sig til Ribe Stift, hvorefter den igen kortvarigt strejfer Haderslev Stift  - Egtved, Skibet og Jelling kirker - i perioden 20.-24. juli.
Planen er at slutte søndag den 24. september 2017 i Abildgård Kirke i Frederikshavn.
"Turen går gennem Danmarks smukke natur fra kirke til kirke, fra klostersted til kulturseværdighed, og er økumenisk, så vi håber, at mange kirker og kirkesamfund vil slutte op," siger lederen af vandringen i Sønderjylland, Erling Bjerrum-Petersen.


Klosterruten

Den Danske Klosterrute er en turist- og pilgrimsvandrerute gennem hele Danmark med temaerne kirke, kunst, historie og natur. Den samlede rute er på godt 2.000 km og forbinder bl.a. 50 af de steder, hvor der blev bygget klostre i middelalderen. Ruten er lagt, så den kommer gennem nogle af de smukkeste landskaber i Danmark.

Læs her mere om Klosterruten og jubilæumsvandringen.
Evt. ændringer undervejs vil blive annonceret her.