Nyhedsartikler
Nyheder

Biskopperne opfordrer til daglig aftenringning 

Opfordring til alle menighedsråd fra biskopperne: Aftenringning kl. 17 hver dag 


Biskopperne opfordrer til fælles daglig klokkeringning 

Hver dag ringer kirkernes klokker både morgen og aften – ofte på forskellige tidspunkter. 

Nu kommer landets 10 biskopper med en opfordring til menighedsrådene om, at kirkerne fastsætter aftenringningen til kl. 17 hver dag – og samtidig med en opfordring til os alle: 

- Vi vil gerne tilskynde til, at vi under aftenringningen sammen tænker på og https://www.haderslevstift.dk/_Resources/Persistent/b/5/b/c/b5bcb8d457133607925ab0ca0b80da693dc840a9/Pressemeddelelse%20-%20klokkeringning_24.03.20.docxbeder for de syge og alle dem, der passer og plejer dem, siger Henrik Wigh-Poulsen, biskop over Aarhus Stift, på vegne af biskopperne. 

Det er en gammel skik, at klokkerne ringer for at minde om bøn og andagt. Den alvorlige situation, som landet befinder sig i, kan gøre meningen med klokkernes ringning endnu tydeligere. 

- I denne særlige tid, hvor alle kirker er lukkede, og vi ikke kan holde gudstjenester om søndagen, gør vi opmærksom på, at klokkernes ringning hver dag fortæller os om kirkens budskab, siger Henrik Wigh-Poulsen og fortsætter:

- For selvom det ikke er sært, at vi måske har mest travlt med at tænke på os selv og være bekymrede for vores nærmeste, så er det netop nu, at vi skal tænke på Gud og vores medmenneske og på alt det gode, der trods alt kommer til os hver eneste dag.

Opfordringen til fælles aftenringning gælder så længe coronavirus hærger, og indtil den normale hverdag er tilbage i Danmark. Der er omkring 2.350 folkekirker i landet. Ønsker den enkelte kirke at følge sin normale klokkeringningsskik, kan dette selvfølgelig også gøres.

Fakta

Officiel pressemeddelelse