Aktuelt
Nyheder

Ny asylkoordinator søges - nuværende stopper

Stiftets asylkoordinator, Birgitte Wiedemann Daabeck, har fået anden stilling og stopper pr. 1. april. Stillingen er netop slået op igen - ansøgningsfrist den 31. marts 2017.

Birgitte Wiedemann Daabeck, asylkoordinator i Haderslev Stift siden oktober, har fået nyt arbejde inden for sit fagområde og fratræder derfor sin stilling pr. 1. april.
"Jeg har fået tilbud om en fuldtidsansættelse inden for mit fag. Det har været umuligt at sige nej til, selv om jeg har været utrolig glad for at arbejde med asylområdet i stiftet. Jeg har lært rigtig meget om, hvor meget engagerede mennesker driver af spændende aktiviteter på området, og det har optaget mig meget. Også diakonien og frivilligheden i kirken synes jeg er fantastisk. Folk bruger meget privat tid på kirken og diakonien og samværet i de aktiviteter, som de får op at stå. Alle de projekter - kvindecafeer, middage på tværs, det nye mentor-program i Aabenraa, det nye projekt omkring "Frihed i tro og tale" i Jelling, og alt samarbejdet mellem kommunerne og de forskellige humanitære organisationer, så man f.eks. kan invitere flygtninge ud til aktiviteter - det er jeg meget imponeret af," siger Birgitte Daabeck.
"Og så synes jeg, at både de ansatte og de frivillige burde "råbe" lidt højere om alle de gode initiativer, der kører i stiftet, så flere kan blive opmærksom på, hvad der foregår, og måske engagere sig," tilføjer hun.
Birgitte Daabeck vil søge at følge med i enkelte aktiviteter fremadrettet.
Hun er uddannet agronom og har fået en fuldtidsstilling som fuldmægtig i økologiadministrationen i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.
Se stillingsopslaget her.

Biskop Marianne Christiansen er ked af at måtte sige farvel til Birgitte Daabeck:
”Hun har på kort tid gjort en kolossal indsats for at styrke og koordinere det værdifulde arbejde, der foregår i sognene, og for at opbygge netværk med andre institutioner. Vi er selvfølgelig kede af at skulle sige farvel, men Birgitte har allerede trådt nogle stier, som det bliver nemmere at komme godt videre ad.”
Også Karen Sundbøll, formand for stiftsrådet, har fuld forståelse for, at Birgitte Wiedemann Daabeck har måttet tage det fuldtidsjob, hun er blevet tilbudt.
"Hun har formået på meget kort tid at manifestere sig, skabe netværk og at synliggøre behovet. På den måde er projektet kommet godt fra start, og Birgitte Daabeck har evnet at vise, at der er noget at udvikle på," siger hun.

Læs også det aktuelle "Synspunkt" af Birgitte Daabeck - en status over hendes arbejde.