Aktuelt
Nyheder

400 tilmeldt stor kirkelig inspirationsdag

Stiftsdagen 2018 er en netværks- og inspirationsdag, der i år har fået et ekstra aktuelt samtaletema: strejke- og lockoutvarslet på folkekirkens område.

Er folkekirken kun de etniske danskeres kirke, hvor går grænserne i folkekirken i det kendte dilemma mellem at få tilgivelse og tilladelse, hvordan møder folkekirken de åndeligt søgende, ”spørg biskoppen om alt” og ”et rystende og bevægende indblik i, hvad de unge tumler med i det 21. århundrede”.

Der er fuld gang i kirkens faglighed, når 400 præster, ansatte, menighedsrådsmedlemmer og andre frivillige fra hele stiftet lørdag den 17. marts samles til Stiftsdagen 2018. Det er en faglig dag, hvor man både undersøger og italesætter aktuelle temaer fra kirkens og sognets hverdag, men det er også en dag, hvor man møder hinanden og netværker.
”Vi var tre afsted, men jeg ville ønske, at vi alle havde været der. Det er meget livsbekræftende, og man får en oplevelse sammen”, sagde en præst efter Stiftsdagen 2016.
Et menighedsrådsmedlem udtrykte sig på den måde, at ”Det er en dag, der forankrer identiteten og fornemmelsen af at være et stift. Og så er det en dag, hvor man både bliver klogere og styrker sit netværk, såvel det faglige som det personlige”.
Som altid, når folkekirken mødes, skal der synges. Blandt dem, der lægger op til sang, er biskop Marianne Christiansen og Holger Lissner, tidligere sognepræst og salmedigter fra Sdr. Bjert. Den kendte kirkelige satirker, sognepræst Kristian Bøcker fra Jelling, lukker dagen med et muntert indslag: ”Han, som troner i himlen, ler”.

Stiftsdagen finder sted hvert andet år og er en lang lørdag. Der indledes kl. 10, og der sluttes af kl. 16.30. I pauserne undervejs sørger frivillige fra Y’s Men’s Club for mad, vand, kaffe og kage. Stiftets udvalg og administration er til stede med relevant rådgivning omkring løn- og personaleforhold og sidste nyt inden for det helt aktuelle tema: strejke- og lockoutvarslet på folkekirkens område.

Læs programfolderen her


Inkluderet i prisen for deltagelse er dagens signatur, et kunsttryk af Maja Lisa Engelhardt, som i øvrigt deltager med en workshop på dagen. Signerede tryk kan købes på dagen.