Regional kalender
Sønderborg Provsti

Reformationsarrangementer i Sønderborg Provsti:

30
jun

Kunstudstilling: Luthers port 500

Art Exibition: ”LUTHERS PORT 500”.Kunstnergruppen AZUR i samarbejde med Ulkebøl Kirke. Installationen, LandArt og glas er det gennemgående visuelle udtryk i udstillingen, som man finder i og uden for kirken samt i degnegården .. Åbningstider: Dagligt alle dage undtagen mandag, kl. 11-16, der tages dog forbehold for kirkelige handlinger og arrangementer.

22
aug

Foredrag: Et kristenmenneskes frihed

Et kristenmenneskes frihed - anliggendet i Luthers reformatoriske gennembrud. Foredrag ved Agnete Raahauge, sognepræst i Hørup

08
sep

Kirkekoncert: Hva så, Luther?

Cabaret-koncert i Sct. Marie Kirke, mens Kulturnatten fylder gader og scener i Sønderborg. ”Hva så, Luther?” fortæller i ord og toner om Luther og hans kloge kone, Katarina. Musikalsk spænder den fra rock, pop og støjende protestsange til renæssancemusik og stille hymner om korsteologi og treenighed. Læs mere her.

09
sep

Sognehøjskole - kirkehistorie i seks afsnit

I anledning af reformationsåret afholder Hørup menighedsråd og sognepræsten sognehøjskole seks lørdage: i januar, februar og marts - og i september, oktober og november. Emnet er træk af kirkens historie - fra oldkirken til i dag, så der kastes lys over den lutherske reformations baggrund og følgevirkninger. Hver gang vil der blive fortalt kirkehistorie med power-point- billedmateriale afbrudt af en god frokost og med tid til drøftelse over kaffen til slut. I september: Reformationen.Tilmelding af hensyn til maden.

26
sep

Foredrag: Reformationen - hvad fejrer vi?

Foredrag v. Karsten Nissen, tidl. biskop i Viborg Stift

07
okt

Sognehøjskole - kirkehistorie i seks afsnit

I anledning af reformationsåret afholder Hørup menighedsråd og sognepræsten sognehøjskole seks lørdage: i januar, februar og marts - og i september, oktober og november. Emnet er træk af kirkens historie - fra oldkirken til i dag, så der kastes lys over den lutherske reformations baggrund og følgevirkninger. Hver gang vil der blive fortalt kirkehistorie med power-point- billedmateriale afbrudt af en god frokost og med tid til drøftelse over kaffen til slut. I oktober: Den rette lære, hjertets tro eller fornuften i højsædet: Store træk af kirkehistorien fra reformationen til i dag.Tilmelding af hensyn til maden.

28
okt

Historisk talkshow med Luther

Videnskabsteater:Deadlinevært Niels Krause-Kjær interviewer MartinLuther i skikkelse afskuespiller Bjarne Henriksen.I første akt sidder reformatoren i den varme stol.I anden akt lægges Luther tilbage i graven, og forskere går på scenen og giver os perspektiv på, hvordan Luther bruges i politik og populærkultur i dag, og hvordan Luthers tanker kom til Danmark og forandrede vores samfund. Tidspunktet er endnu ikke fast, og billetsalget åbner først i foråret. Følg siden her, hvor der også ligger et link til billetsalg. Læs mere her.

28
okt

Koncert: Luther Musik

Luther Musik – en musikalsk billedfortælling. Reformatorens tid, liv, tanker og 500 års musik på en time. Bliv klogere på reformationshistorien og få svar på hvorfor den historie er så vigtig for os i dag, mens du hører en times musik arrangeret for trompet og orgel. Læs mere her.

31
okt

Fælles klokkeringning fra alle stiftets kirker

Biskoppen opfordrer til et kvarters fælles aftenringning på samme tid, kl. 17.00-17.15, fra alle kirkeklokker i stiftet, i anledning af 500-året for Reformationen.

31
okt

Festgudstjeneste i anledning af Reformationens 500 år

Efter pinsens fælles nationale fejring af 500-året for Reformationen markerer alle stifter 500-året regionalt den 31. oktober – dagen for Luthers opslag på kirkedøren i Wittenberg. I Haderslev Stift har den fælles markering form som en stor festgudstjeneste, åben for alle, i Haderslev Domkirke tirsdag den 31. oktober. For de sogne, der fejrer 500-året ”hjemme” søndag den 29. eller tirsdag den 31. oktober, lægges der forslag til fælles liturgi ud på Haderslev Stifts hjemmeside.

11
nov

Sognehøjskole - kirkehistorie i seks afsnit

I anledning af reformationsåret afholder Hørup menighedsråd og sognepræsten sognehøjskole seks lørdage: i januar, februar og marts - og i september, oktober og november. Emnet er træk af kirkens historie - fra oldkirken til i dag, så der kastes lys over den lutherske reformations baggrund og følgevirkninger. Hver gang vil der blive fortalt kirkehistorie med power-point- billedmateriale afbrudt af en god frokost og med tid til drøftelse over kaffen til slut. I november: Danmarks kirkehistorie: Den store kirkehistorie i vor egen historie. Tilmelding af hensyn til maden.

29
nov

Ketting - Sogneaften - reformationen og Luther