Regional kalender
Kolding Provsti

Reformationsarrangementer i Kolding Provsti

25
aug

Luther lagkage og alsang

Luther balloner, Luther musik og salmer, kaffe og Luther lagkage til alle - der er det hele ! På Kulturnatten i Kolding fredag den 25. august laver sognene i Kolding Provsti sammen en festlig og folkelig fejring af reformationsjubilæet på Akseltorv. Der vil være musikalske optakter kl. 16.30 fire forskellige steder i byen. Selve alsang og lagkage starter kl. 17 på Akseltorv.

06
sep

Ekko fra Reformationen

Hver onsdag i september kan man i kirkecaféen ved Skt. Nicolai Kirke få et indblik i nogle af Luthers hovedtanker Kirkecaféen begynder kl. 10 med fællessang, te, kaffe og rundstykker. Kl. 10.30 – 11.30 er der foredrag med efterfølgende samtale. Den 6. september: Luthers Katekismus v. Grete Wigh-Poulsen. Gratis adgang.

09
sep

Christian III og reformationens indførsel i Danmark

Sognepræst Christian de FIne Licht fortæller om Christian IIIs møde med reformationen på tudietur til Tyskland. Da han senere i 1536 indtog København med sine holstenske tropper, var det i høj grad hans fortjeneste at vi fik reformationen og at den forløb fredeligt. Tilmelding: på www.sanktnicolaikolding.dk eller på tlf. til kordegnen 75520247 Betaling: ved indgangen eller forud på konto 3409 4528101704 med angivelse af navn.

09
sep

Bach-koncert i Nikolai Kirke

Organist Hedvig Dobias spiller Bach koncert og fortæller om reformationstidens store komponist. Entre. Læs her.

13
sep

Ekko fra Reformationen

Hver onsdag i september kan man i kirkecaféen ved Skt. Nicolai Kirke få et indblik i nogle af Luthers hovedtanker Kirkecaféen begynder kl. 10 med fællessang, te, kaffe og rundstykker. Kl. 10.30 – 11.30 er der foredrag med efterfølgende samtale. Den 13. september: Luthers salmer og musik v. Martin Rønkilde. Gratis adgang

19
sep

Lutter hvad ... Luther hvem?

Hvem var Martin Luther? Hvad stod han for? Hvorfor blev det til så stort et brud i kirken med så lange konsekvenser? En præsentation af mennesket, munken og præsten Martin Luther og hans samtid - samt en oversigt over historiske begivenheder. Ved Dalbys sognepræst Jens Chr. Bach Iversen Gratis adgang

20
sep

Ekko fra Reformationen

Hver onsdag i september kan man i kirkecaféen ved Skt. Nicolai Kirke få et indblik i nogle af Luthers hovedtanker Kirkecaféen begynder kl. 10 med fællessang, te, kaffe og rundstykker. Kl. 10.30 – 11.30 er der foredrag med efterfølgende samtale. Den 20. september: Luthers forståelse af sakramenterne v. Benjamin T. König. Gratis adgang.

26
sep

Reformationen og dens følger

Ungdomspræst i Kolding Provsti Benjamin König er opvokset i et tysk præstehjem. I forbindelse med det forestående 500 års reformations-jubilæum går han på opdagelse efter tegn på den lutherske arv, både i sit eget personlige liv og i samfundet som helhed. Pris: Kaffen koster 20 kr.

26
sep

Luther og forfatteren Jakob Knudsen

Henrik Wigh-Poulsen, biskop i Aarhus Stift, fortæller om forfatteren Jakob Knudsen, der bl.a. er kendt for salmerne ”Se nu stiger solen” og ”Tunge mørke natteskyer”, samt for romanen ”Angst-Mod” om Martin Luthers liv og tros-kampe.

27
sep

Ekko fra Reformationen

Hver onsdag i september kan man i kirkecaféen ved Skt. Nicolai Kirke få et indblik i nogle af Luthers hovedtanker Kirkecaféen begynder kl. 10 med fællessang, te, kaffe og rundstykker. Kl. 10.30 – 11.30 er der foredrag med efterfølgende samtale. Den 27. september: Den lutherske prædiken v. Henriette Bacher Lind.. Gratis adgang.

28
sep

Luther og forfatteren Jakob Knudsen

Biskop Henrik Wigh-Poulsen fortæller Jakob Knudsen (1858-1917) er i dag mest kendt som forfatter til to af danskernes absolutte yndlingssalmer, ”Se nu stiger solen” og ”Tunge mørke natteskyer”. Men i sin samtid og umiddelbare eftertid var han lige så kendt som forfatter til talrige romaner, ikke mindst dobbeltromanen ”Angst-Mod” om Martin Luthers liv og troskampe. Man kan sagtens påstå, at Knudsen i sin roman portrætterer sig selv mere end Luther, men ikke desto mindre er det tydeligt, at han har stor indsigt i og føling med, hvad der var på færde for reformatoren, ikke mindst i hans barndom og ungdom. Så selvom ”Angst-Mod” er en moderne roman giver den et godt bud på et psykologisk portræt af Martin Luther. Pris: Kr. 25.00 incl kaffe

28
sep

Ud med paven - ind med Luther

Hvad var det egentlig, Martin Luther ville? Hvorfor blev modsætningen mellem ham og den katolske kirker så uoverstigelig, at han udstødtes som kætter og blev fredløs? I foredraget berettes om Luthers liv som munk, om de bibelstudier, som gav ham et nyt syn på kristendommen. Også hans personlige forhold i Wittenberg og de følger, som hans opgør med pavekirken fik for kirken og det verdslige samfund, omtales. Der foretages også et strejf til den lutherske reformation i Danmark, og der spørges om, hvorledes vi i dag har forvaltet den lutherske arv. Foredragsholderen har været professor i kirkehistorie ved Københavns universitet og har skrevet en række bøger om reformationen, bl.a. Martin Luther. Munk. Oprører. Reformator, 4. oplag, Kbh. 2013, og Reformationen i Danmark, 3. udg., Kbh. 2011., som også er oversat til tysk og italiensk. Gratis adgang

02
okt

Koncert: Hva så Luther

Reformationen satte sig tydelige spor – det samme vil efterfølgende kunne siges om denne koncert. Rockmusik, popmusik, skillingsviser, renæssancemusik og fællessang – fra stille til stort og støjende. Sådan bliver det, når 14 tyske sange oversættes af salmedigteren Holger Lissner og ender i hænderne på en flok garvede danske musikere. Omdrejningspunktet et Luthers liv og tanker, og slutresultatet er en uhøjtidelig kabaret-koncert. Orkestret: Betty Arendt, vokal; rock-guitarist: Christian Arendt; Søren Andresen på piano; bassist: Per Vibskov; slagtøjsspiller: Anders Matti Pedersen, organist: Peter Arendt. Gratis entre.

02
okt

Luther-cabaret: Hva så Luther?

Simon Peters Kirke, Islandsvej 12, 6000 Kolding. Nutidige sange om go'e gamle Luther! Lutherbandet er et orkester bestående af Betty Arendt, vokal; rock-guitarist Christian Arendt; pianist Søren Andresen; bassist Per Vibskov; slagtøjsspiller, Anders Matti Pedersen og organist Peter Arendt. Gratis entre.

05
okt

Luther-film i kirken

Lutherfilmen vises i Tyrstrup Kirke som optakt til reformationsfejringen 31. oktober. Gratis adgang

Vis flere