Provstier og sogne
Kalender - det sker i sognene

Gudstjenester og arrangementer i sognene:

En lang række gudstjenester, arrangementer, vandringer osv. rækker ud over det enkelte sogn. Et udsnit af disse finder du her.

27
apr

Omkring bordet - Nadveren

Jesus spiste med retfærdige og uretfærdige, toldere og syndere. Dette fællesskab med de forkerte, eller "sammenspisthed" med de uglesete og udstødte, var et af hovedangrebspunkterne imod ham. Men dette måltidsfællesskab skulle fortsætte efter hans død og opstandelse. "I den nat, da han blev forrådt" ved aftensmåltidet før, tog han brødet og vinen og rakte det til sine disciple med ordene om, at han gav dem sig selv, sit liv, og at de hereftertids skulle gentage dette til hans ihukommelse. Trods døden altså et fællesskab med ham at leve af. Til den dag i dag kan lutheranere og katolikker ikke deltage i nadveren sammen, men for Luther selv var den mest dramatiske uenighed faktisk med dem, der så nadveren som et mindemåltid. Bordfællesskabet med Jesus Kristus skilte vandene. Vil det nogensinde kunne forandre sig? Pastor Preben K. Mogensen vil uddybe.

27
apr

Fritidstilbud til nydanske familier

Temaaften om fritidsaktiviteter og støttemuligheder - information og inspiration. En repræsentant fra Haderslev Kommune fortæller, hvordan kommunen via vejledning, en økonomisk håndsrækning samt hjælp til fritidsjobhjælper udsatte børn og unge til en mere aktiv og indholdsrig fritid. Desuden er der samlet en buket af kirkelige fritidsaktiviteter, som vil blive præsenteret af klubledere. For både venskabskontakter og nye danskere.Arr.: FIN Haderslev -Fælleskirkeligt Integrations Netværk

30
apr

Pilgrimsgudstjeneste og pilgrimsdag

I forbindelse reformationsmarkeringen og at Næssets Camino åbner i løbet af sommeren, afholdes en anderledes gudstjeneste både i form og indhold. PilgrimspræstElizabeth Knox-Seith tager udgangspunkt i Lutherrosen, som udtrykker folkekirkens grund. Herfra leder hun gudstjenesten gemme de syv pilgrimsord, som bliver gudstjenestens røde tråd. Efterfølgende workshop, hvor de syv pilgrimsord fortsat vil være i spil. Gudstjenesten er gratis at deltage i, workshoppen koster 100 kr.Læs mere her, bl.a. vedr. tilmelding. Tilmeldingsfrist: 23. april.

30
apr

Kirkedag i Dansk Kirke i Sydslesvig

Dagen starter med gudstjeneste i Gottorp Slotskirke, Slesvig, ved udlandsprovst Pia Sundbøl, Danske Sømands- og UdlandsKirker - derefter fællesspisning på A.P. Møller Skolen, Fjordallee 1, 24837 Slesvig

30
apr

Rumænsk Gudstjeneste

Gudstjeneste for den Rumænsk-ortodokse menighed v. Leon Iacob

30
apr

Luther og Bach

Koncert over Luther og Bach ved Sønderborg Motetkor og Anne Agerskov Gratis adgang

03
maj

Venner uden Grænser

Sct. Johannes Kirken i Vejle. ”Venner uden Grænser”, et projekt i sammenarbejde med Saba Matar. Formålet med projektet er bland andet, at gøre en forskel, både for udlændinge og danskere, gennem mødet med hinanden, at skabe forståelse for ligheder og forskelle kulturer på tværs, samt at styrke det danske sprog. Venner uden Grænser havde opstart d. 5/10 -2016. Arrangementet afholdes den første onsdag hver måned, fra kl. 17.00 -19.00

04
maj

Til bords med den bramfrie Luther

En festlig aften med Jacob Ørsted, dansk præst i Flensborg, der fortæller ud fra sin nye bog: “Godbidder”.

06
maj

Oratorium: Luther og den røde konge

På sin flugt bliver den danske konge Christian II ven med Luther og viser sig som en ”alvorlig hører af Guds ord”. Christian II’s forsøg på at genvinde sin trone lykkes ikke, men den lutherske reformation baner sig vej til København. Rødt var hans hår, rød var hans kappe, men rød var også hans blod. Koncert 1. april i Ribe, 2. april i Løgumkloster, 6. maj i Sønderborg,7. maj i Meldorf, 11. juni i Schleswig.Læs mere her.

07
maj

Rumænsk Gudstjeneste

Gudstjeneste for den Rumænsk-ortodokse menighed v. Leon Iacob

07
maj

Indsættelsesgudstjeneste

Morten Brosbøl Vibert indsættes som ny sognepræst i Rise Kirke.

07
maj

På Tværs

Aabenraa Sogn går nu på tværs -På tværs af etnicitet, sprog, kultur, religion og organisationer. Aabenraa Sogn har, i samarbejde med Aabenraa jobcenter, udviklet et tilbud til flygtninge, indvandrere og andre nye borgere i Aabenraa kommune, om at indgå i et netværk bygget på sociale arrangementer, mentorsparring og fagligt input. "På Tværs" arrangementerne har 2 ben: Socialt og fagligt arrangementerFrivilligt mentorberedskab Du melde dig til hos Sognepræst Eva Wive Løbner mail: ewl@km.dk, eller Asylkoordinator, Haderslev Stift, Birgitte Daabeck mail: bwd@km.dk, mobil: 21470304

14
maj

Rumænsk Gudstjeneste

Gudstjeneste for den Rumænsk-ortodokse menighed v. Leon Iacob

18
maj

Alt om Luther på 60 minutter

Alt om Luther på 60 minutter - Sigurds Luther-fortælling i børnehøjde. Hvem var Luther? Hvem var Hans Tausen? Og hvad betyder Reformationen for os i dag?Opsætning på Fredericia Teater for ca. 2 x 900 børn. Forestillingen opføres i regi af FISK, Fredericia Provstis Skole-kirkesamarbejde og opføres to gange samme dag, kl. 9.30 og 11.30.

18
maj

Alt om Luther på 60 minutter

Alt om Luther på 60 minutter - Sigurds Luther-fortælling i børnehøjde. Hvem var Luther? Hvem var Hans Tausen? Og hvad betyder Reformationen for os i dag?Opsætning på Fredericia Teater for ca. 2 x 900 børn. Forestillingen opføres i regi af FISK, Fredericia Provstis Skole-kirkesamarbejde, og opføres to gange samme dag, kl. 9.30 og 11.30.

Vis flere