Aktuelt
Nyheder

Sjælesorg på nettet

Kirken skal møde folk, hvor de er. Derfor åbner folkekirken i dag for sjælesorg på nettet. Det henvender sig til alle, der har brug for at dele sorger og glæder med en præst.


Mange forbinder først og fremmest kirkens sjælesorg med tung livskrise.
Men sjælesorg kan også bruges til at vende andre sider af livet end ensomhed og sorg med en præst. Fra i dag kan den gratis fortrolige samtale endda føres både anonymt og i uformelle rammer i form af en chat på sjælesorg.nu
"Sjælesorg er omsorg for sjælen, når et menneske ønsker at dele noget, vende tanker eller lette sit hjerte. Man kan komme med sig selv, som man er. Præsten lytter og møder en, uden at man skal præstere noget eller bestille tid," siger Pernille Hornum. Hun er præst og projektleder i projektet, hvor i alt fem præster på skift vil være til rådighed mandag til torsdag klokken 13-17 og 19-22.30.
Chatten og samtalen på sjælesorg.nu er fortrolig. Både præsten og præstens samtalepartner er anonyme. Præsten har tavshedspligt, og samtalen bliver slettet. Man behøver heller ikke at være medlem af folkekirken, kristen, eller tro på Gud for at tale med en præst.

Projekt “Sjælesorg på Nettet” har modtaget 8,3 mio. kr. over en treårig periode fra Folkekirkens Fællesfond og landets 10 stifter. Det er også landets 10 folkekirkebiskopper, der står bag ”Sjælesorg på Nettet”. Det bygger på gode erfaringer i Sverige med online sjælesorg, hvor 3.000 personer om året henvender sig til præsterne via en tilsvarende online tjeneste.


På sjælesorg.nu har man mulighed for at chatte eller samtale anonymt med en præst fra en smartphone, tablet eller computer.